زیبایی و سلامتی را با ما تجربه کنید

طبقه بندی موضوعی

۲۱ مطلب در خرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

امروزه جوانسازی پوست به یکی از مهمترین مراقبت های فردی تبدیل شده است و یکی از پرطرفدار ترین اقداماتی است که افراد در سطح جهان انجام میدهند. می توان یکی از علت های آن را تاثیر پوست بر زیبایی افراد در نظر گرفت. پوست هر فرد بیشترین سطح از بدن افراد است و بیشتر دید را دارد. در نتیجه زیبایی و جوان بودن آن بسیار مهم است.

 
به گزارش تابناک، راه های زیادی برای جوانسازی پوست به خصوص در ناحیه صورت وجود دارد. این روش ها علاوه بر جوانسازی پوست و جلوگیری از روند پیری پوست، می تواند نقایص پوست را نیز برطرف نماید. لیزر جوانسازی تریا یکی از این روش هاست که در ادامه به آن می پردازیم.

«لیزر تریا » راز جوان سازی پوست را برای شما فاش می کند.

لیزر جوانسازی تریا در واقع نسل جدید لیزر فرکشنال است که با وجود داشتن تمامی مزایای لیزرهای قدیمی و بلکه بیشتر از آن، عوارض آنها را ندارد.

قدیمی ترین تکنولوژی این نسل، لیزر CO2 ، بیش از دو دهه بود که به عنوان بهترین روش برای درمان چروک ها، لک ها و حفره های پوست استفاده میشد. این روش با وجود نتایج مثبت و درصد بالای موفقیت در نتیجه دهی، به علت طولانی بودن دوره نقاهت که تا 6 ماه بعد از لیزر کردن ادامه داشت و بخاطر 2هفته پانسمان، عملا مشکلات زیادی در پی داشت. لذا در نهایت چندان استقبال خوبی چه از طرف پزشک و خصوصا بیماران از این نوع لیزر نشد.

پس از آن لیزر فرکشنال CO2  به بازار آمد که در آن ستون هایی از نور لیزر با شعاع هایی بسیار نازک در حد میکرون بر پوست تابیده میشد. از آنجاییکه روش درمانی لیزر فرکشنال CO2 مدت زمان مورد نیاز برای ترمیم پوست پس از انجام لیزر به دو هفته کاهش یافته بود، لیزر فرکشنال محبوبیت بیشتری نسبت به نسل پیشین خود پیدا کرد و به سرعت جای لیزر قبلی را گرفت، لکن پوست فرد همچنان تا یک هفته دارای دلمه های زخم بوده و تا یک ماه سرخ باقی می‌ماند.

لیزر تریا؛ دستگاهی ایمن و پیشرفته برای خانه‌های شما

این مساله که در عصر حاضر، بیشتر انسان ها با کمبود وقت مواجه هستند، و در عین حال تب زیباتر شدن نیز روز به روز داغ تر و داغ تر میشود، محققین و دانشمندان دنیا را براین داشت تا به دنبال لیزر فرکشنال پیشرفته تری با اثرات درمانی یکسان ولی بدون عوارض و دوره نقاهت باشند. بنابراین این تحقیق سرانجام به نتیجه رسید و طی چند سال قبل، شرکت تریابیوتی امریکا، لیزر فرکشنال خانگی به نام لیزر جوانسازی تریا با تکنولوژی لیزر فرکشنال non-ablative (غیرتخریبی) اختراع کرد. در این روش درمانی جدید عملا نیازی به مدت زمانی برای بهبود و ترمیم پوست پس از انجام لیزر نیست. در واقع، به کمک این تکنولوژی جدید سطح پوست آسیب نمی‌بیند  و در نتیجه دوره‌ی  نقاهتی برای فرد وجود ندارد، لذا شخصی که با این لیزر فرکشنال خانگی درمان شده میتواند به فعالیت های روزمره و خارج منزل خود براحتی و بدون نگرانی ادامه دهد. کافی است که فرد  طی 8 هفته، شبها قبل از خواب به مدت 3 الی 10 دقیقه توسط این لیزر خانگی ، به درمان پوست خود بپردازد.

در نهایت نتیجه نهایی این پیشرفت علمی و تکنولوژیک در دستگاه لیزرخانگی جوانسازی تریا، از بین رفتن دوره نقاهت، و همچنین ایجاد امکان انجام لیزر فرکشنال در منزل بدون نیاز به کمک پزشک ، به علاوه ی حفظ تمامی  ویژگی های مثبت لیزر فرکشنال کلینیکی است. همچنین هزینه تهیه لیزر خانگی جوانسازی تریا به مراتب از هزینه های کلینیکی مقرون به صرفه تر میباشد.

دکتر زاکیا راهمن، استاد امراض پوستی، دانشگاه استنفورد در رابطه با لیزر جوانسازی تریا می‌گوید:
" اکنون شما می توانید با لیزر جوانسازی تریا تنها در عرض چند هفته، علایم محسوس پیری نظیر چروک ها و خطوط چهره را کاهش دهید و پوستی به وضوح لطیف تر داشته باشید."

راهمن در ارتباط با مکانیزم اثرگذاری لیزر جوانسازی تریا اظهار داشت: نحوه عملکرد لیزر جوانسازی تریا اینگونه است که هزاران ستون از نور لیزر با شعاع هایی بسیار نازک در حد میکرون بر  لایه های داخلی  پوست تابیده میشود، لذا سطح خارجی پوست (اپیدرم) کاملا سالم و بدون آسیب می ماند. نتیجه این تخریب، بیرون ریخته شدن محتوای سلول های پیر و آسیب دیده پوست است که به همراه آن سلولهای رنگدانه ای هم خارج می شود. بنابراین پوست تحریک شده و به شدت بازسازی و کلاژن سازی را شروع میکند.

وی گفت: طول موج لیزر جوانسازی تریا 1440 نانومتر میباشد، لذا بیشترین نور تابیده شده از این نوع لیزر وارد لایه‌ی درمیس ( با عمق نفوذ حدودا یک تا دو میلی متر) یعنی همان لایه میانی پوست می شود؛  درست جایی که لیزر باید اثر کند تا بتواند مشکلات پوستی شامل چین و چروک‌ها و لکه‌های پوستی را بهبود بخشد چرا که علت اصلی این مشکلات خرابی لایه میانی پوست یا همان درمیس می باشد زیرا کلاژن سازی پوست در این ناحیه صورت می‌گیرد و تابیدن نور این لیزر در این ناحیه باعث تشکیل کلاژن های جدید میشود و بتدریج طی ۲تا ۴ ماه چروک های پوست کاهش قابل ملاحظه ای پیدا میکند و پوست از حالت شلی و افتادگی در می آید و عمق چاله ها و اسکارهای بعد از اکنه یا جوش بهبودی قابل ملاحظه ای پیدا میکند.

دکتر راهمن استفاده از لیزر جوانسازی تریا  را  برای مشکلات پوستی از قبیل: 
*افزایش قوام و سفتی و لیفت پوست، و درمان افتادگی پوست * از بین بردن علائم پیری صورت مثل چین و چروک های سطحی و عمیق*از بین بردن لک های مقاوم به درمان و رنگدانه های عمیق و بسیار زیاد*پاکسازی پوست از کک ومک*درمان اسکار و جای زخم حاصل از جوش *کاهش قابل ملاحظه خط اخم و خط خنده*بستن منافذ باز،و حفره های صورت، و خلل و فرج پوست*متعادل کردن چربی پوست*ازبین بردن جوشهای زیر پوستی*روشن شدن و شفافیت پوست، یکنواختی رنگ پوست*کاهش تیرگی و چروک و پف اطراف چشم*تسریع التیام زخم*به تاخیر انداختن روند پیری پوست در سنین پایین تر*درمان پیگمانتاسیون *شفاف سازی پوست های آسیب دیده در اثر نور و ترمیم آسیب های آفتاب روی پوست صورت عنوان کرد.

به طور کلی لیزر جوانسازی پوست تریا انتخاب مناسبی است برای خانم‌ها و آقایانی که می‌خواهند پوستی صاف‌تر، سالم تر، و یکدست‌تر داشته باشند.

برند تریا بیوتی یک برند معتبر است که در معتبرترین فروشگاه های بین المللی همچون Bloomingdales، Harvey Nicholes،  Barneys Newyork، Selfridge ، Sephora  به فروش می رسد. متاسفانه به علت محبوبیت این لیزر خانگی نمونه های تقلبی آن بازار را احاطه کرده است. لذا اکیدا توصیه میشود که محصولات تریا را از شرکت آمیتیس تجارت ماندگار، نمایندگی انحصاری تریا بیوتی در ایران amitisonline.com،  تهیه کنید تا خیالتان بابت اصالت دستگاه راحت باشد و از گارانتی تعویض بهره مند شوید.

www.tabnak.ir
  • سارا راهمنش
  • ۰
  • ۰

لیزر جوان سازی پوست

لیزر جوان سازی پوست با حرارتی که ایجاد می کند فیبرو پلاست ها را تحریک کرده و باعث ساخت کلاژن های جدید و باز سازی کلاژن های  موجود پوست می شود و با این کار موجب جوان سازی ملموسی در پوست بیمار می شود . این کار  با فناوری Co2 Fractional با ایجاد ستون های چند میکرونی که قابلیت تنظیم نقاط دارد نور را با حرارت به دریم های پوست می تاباند . یکی از مزایای لیزر مو و پوست نداشتن عوارض با طول موج ها ی کوتاه است .

 

لیزر جوان سازی پوست

لیزر جوان سازی پوست

این فناوری با توجه به عمق نفوذ اشعه و کمترین آسیب به اپیدرم مزایای زیادی نسبت به سایر روش ها دارد از جمله :
– خطر عفونت در این روش بسیار کمتر است .
– ریسک عوارض کاهش می یابد .
– فرد بعد از دو روز قادر به انجام فعالیت های روزانه خود خواهد بود .

کارکرد های  بالینی استفاده از  لیزر جوانسازی پوست (Co2 Fractional):

  • روشن تر کردن پوست
  • رفع چین و چروک دور چشم ها
  • از بین بردن اسکار های ناشی از عمل جراحی ، آکنه و سوختگی
  • حذف آسیب آفتاب سوختگی
  • بهبود منافذ پوست
  • لایه برداری و جوان سازی پوست
  • اصلاح و حذف ترک های ناشی از بارداری
  • کلاژن سازی و رفع افتادگی پوست
  • برداشتن خال و ضایعه های پوستی
لیزر جوان سازی پوست

لیزر جوان سازی پوست

مزایا ی جوان سازی پوست با لیزر

جوان سازی پوست با لیزر با فناوری Co2 Fractional و فرکشنال RF سوزنی (آر.اف (RF) روشی نوین لاغرى) انجام می شود . که هر دو روش  دارای حداقل عوارض و آسیب برای بیمار بود و پس از آن پوست سفت تر شده و دارای قوام بهتری می شود  . این کار  باید در کلینیک های تخصصی لیزر پوست و مو و زیر نظر متخصص انجام شوند .
فناوری Co2 Fractional :  شخص با یک جلسه تمامی چین و چروک های صورت از جمله دور چشم  و اطراف لب را از دست می دهد خطوط اخم و پیشانی  به مقدار زیادی از بین می روند . آفتاب سوختگی ها و علائوم پیری پوست کاملا رفع می شود . بیمار پس از ۴۸ ساعت می تواند کارهای روزانه خود را انجام دهد .

فناوری فرکشنال RF سوزنی : این فناوری علاوه بر کاربرد جوان سازی پوست یکی از روش های نوین لاغری موضعی با لیزر هم است . فرد با این فناوری ماهیانه به ۲ تا ۳ جلسه در مان نیاز خواهد داشت . در لاغری موضعی با این فناوری نیز با استفاده از کرم های بی حسی موضعی ، بی حسی ایجاد می کنند و پس از آن شخص دچار ضایعه های پوستی و یا پوست ریز و افتاده در محل لاغری نخواهد بود .


drhonarvar.ir

  • سارا راهمنش
  • ۰
  • ۰

لیفت صورت

  1. رفع شلی و افتادگی گونه ها و چانه
  2. ازبین بردن خط اخم و خطوط عرضی چین و چروک پیشانی
  3. بازکردن خط خنده
  4. از بین بردن خطوط چین و چروک اطراف چشم،رفع سیاهی زیر چشم و رفع پف و ورم در اطراف آن
  5. بالا بردن گوشه خارجی چشم و ابرو (اثر شبه بوتاکس)
  6. درمان جوش و جای جوش می‌تواند مفید باشد.
  7. لیفت صورت
    لیفت صورت

    طب سوزنی در چه مواردی برای صورت کاربرد دارد؟

    طب سوزنی در مواردی مانند خشکی پوست، چربی بیش از حد پوست، منافذ باز پوست، افتادگی صورت و چهره، رفع غبغب، شادابی و جوانسازی پوست گونه‌گذاری، چین و چروک و پیری پوست، لک و کک و مک صورت، جوش صورت، ریزش مو و کلا در لیفتینگ پوست موثر است. در مورد پف و تیرگی دور چشم اگر خیلی قدیمی و کهنه نباشد، 


























در مورد خطوطی که فانکشنال هستند (مثل خط اخم) طب سوزنی می‌تواند موثر باشد؛ به شرط آنکه با تغییر میمیک صورت و یا استفاده از چسب‌های مخصوص انقباض در این عضله به حداقل برسد.


drommanian.com
  • سارا راهمنش
  • ۰
  • ۰

میتوان گفت راه های جوانسازی پوست بسیار گوناگون هستند که می توان به جوانسازی صورت با لیزر و جوانسازی پوست با PRP و یا مزوتراپی پوست اشاره کرد. درد ادامه به لیزر جوان سازی پوست خواهیم پرداخت. دستگاه هیدرودرمی یادستگاه دیزینک - گالوانیک یکی از بهترین و کاربردی ترین اختراعات بشری در قسمت مربوط به جوانسازی دست و پوست است .هیدرودرم آبریژن از قدرت طبیعی درمان آب و اکسیژن برای تراشیدن آسان پوست بدون نیاز به استفاده از کریستال ها یا ساینده های سخت استفاده می کند و به این ترتیب یک ظاهر شاداب تر و سالم تر برای پوست بیمار ایجاد می کند.هیدرودرم آبریژن(آبرسانی پوست) یک حرکت جالب توجه رو به جلو در تکنولوژی مراقبت از پوست همراه نتایجی با اثربخشی به نسبت بالا است که این نتایج فقط پس از یک جلسه درمانی زیباسازی صورت قابل مشاهده می باشد. روش درمانی هیدرودرم آبریژن(پاکسازی پوست) باعث بهبود ظاهر خطوط ایجاد شده در پوست، چین و چروک، گرفتگی و بستن منافذ باز پوست (برای مثال لکه های دارای سر سیاه)، بهبود پوست های چرب و مستعد جوش و پوست هایی می شود که دچار تغییر رنگ شده اند (برای مثال ایجاد نقاط تیره روی پوست مثل لکه های قهوه ای ایجاد شده به خاطر بالا رفتن سن).

جوان سازی پوست صورت با لیزر یک روش جراحی پوست محبوب است که پوست را جوان می‌سازد و اثرات ناشی از نور آفتاب،کهیر پوستی، افزایش سن و برخی از اختلالات پوستی را کاهش می‌دهد. جوان سازی پوست با لیزر RF ایمن، موثر و مناسب است. همچنین، هزینه جوانسازی و زیباسازی پوست صورت با لیزر فراکشنال در مقایسه با بسیاری از راههایجوانسازی پوست بسیار کمتر است. لیزر لایه‌های خارجی آسیب دیده پوست را برداشته و تولید کلاژن و سلول‌های پوستی جدید را در لایه‌های زیرین پوست تحریک می‌کند و پوستی صاف‌تر، جوان تر و سالم‌تر را به ارمغان می آورد.

در صورتی که می خواهید پوستی صاف و بدون چروک داشته باشید، می‌توانیم به شما کمک کنیم تا جوان تر به نظر برسید و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید. در کلینیک دکتر مهدوی نیا، ما راه حل ثابت شده‌ای که جوان سازی پوست با لیزر فرکشنال نام دارد را عرضه می‌کنیم که به سرعت و به آسانی چین و چروک و جای زخم‌ها را کاهش می‌دهد تا به شما کمک کند، پوست صافی داشته باشید. این روش غیرتهاجمی، بافت پوست را بهبود می‌بخشد، رنگدانه های سیاه را کم رنگ می‌کند، ظاهر جای زخم را کاهش می‌دهد و لکه‌ها را کمرنگ و محو می سازد.

8D5C4ACB-920E-43B7-9461-5A73152A5303.jpg__680__460__CROPz0x680y460

فهرست مطالب [پنهان سازی]

  • 1 انواع
  • 2 روش درمان
  • 3 روند بهبودی و نتایج
  • 4 مزایا
  • 5 عوارض
  • 6 هزینه و قیمت

انواع

انواع دستگاه لیزر پوست وجود دارد، که از مهمترین آنها میتوان اشاره کرد به لیزر CO2T ، لیزر اربیوم و لیزر فرکشنال. در ادامه به بررسی روش های جوانسازی پوست صورت با لیزر شرح داده می شود:

  1. لیزر CO2: این نوع لیزر پرتوان‌ترین روش لیزر موهای زائد است موجود برای جوان سازی پوست صورت است. سطح پوست پس از درمان شدن با لیزر CO2، سفت‌تر و صاف‌تر به نظر می‌رسد، زیرا لیزر برای محدود کردن الیاف کلاژن که در لایه زیرین پوست قرار دارند از گرما استفاده می‌کند. لیزر CO2 باعث کاهش یا رفع چروک صورت، جای جوش و زخم‌ها، زگیل‌ها و ماه گرفتگی‌ها می‌شود. این روش حتی برای درمان سرطان پوست در سطوح اولیه مورد استفاده قرار می‌گیرد. جوان‌سازی واژن با دستگاه لیزر مونالیزا تاچ توسط دستگاه مخصوص لیزر CO2 انجام می‌شود که دارای یک پروب مخصوص است که امواج لیزر را از کناره‌های پروب و به صورت جانبی ساطع می‌کند. جهت درمان آفتاب سوختگی پوست از  لیزر CO2 فراکشنال استقاده میگردد ، در این روش برای لایه برداری پوست از لیزر CO2 فراکشنال استفاده می‌شود. این روش نیز مشابه  با روش پیلینگ شیمیایی عمل می‌کند، با این تفاوت که برای لایه برداری پوست از اشعه لیزر استفاده می‌شود.
  2. روش جوانسازی پوست با لیزر فرکشنال: این روش جوان سازی پوست صورت از سایر روش های جوانسازی پوست با لیزر متمایز می باشد، زیرا عوارض جانبی کمی دارد. پس از کشیدن پوست صورت با این روش درمانی در واقع پوست دچار التهاب یا درد نمی‌شود و به دوره ریکاوری نیاز نمی باشد. با این حال، شایان ذکر است که این روش جوانسازیپوست صورت تنها در یک جلسه انجام نمی‌گیرد و برای بهبودی کامل ظاهر پوست با لیزر فراکشنال  چند هفته تا چند ماه زمان نیاز می باشد.
  3. میکرونیدلینگ صورت (عمل تحریک زیرپوستی تولید کلاژن) یک اصطلاح کلی برای اشاره به عملی است که طی آن یک ابزار مخصوص که یک غلتک کوچک و تعداد زیادی سوزن بسیار ریز (معمولاً فلزی) در قسمت سر آن تعبیه شده است، بر روی پوست شما حرکت داده می‌شود. در فرآیند جوان شدن پوست صورت با میکرونیدلینگ، استفاده از سوزن‌های ریزی که در این وسیله استفاده شده است، زخم‌های بسیار کوچکی به صورت کنترل شده بر روی سطح پوست ایجاد می‌شود که باعث تحریک پوست و افزایش تولید کلاژن و الاستین در آن می‌شود. تحریک کردن فرایند ترمیم و بازسازی طبیعی پوست باعث می‌شود که لایه زاینده پوست ضخیم‌تر شود و چروک‌های پوست بهبود پیدا کند و رفع جای زخم موثر است . علاوه بر آن با انجام میکرونیدلینگ پوست ، کانال‌های بسیار ریزی بر روی لایه سطحی پوست ایجاد می‌شود که در جذب سریع‌تر و مؤثرتر ژل‌ها، کرم‌ها و سروم‌ها به داخل بافت پوست تأثیر زیادی دارد.

روش درمان

laser-skin-resurf-small

این روش جوان سازی پوست صورت معمولا با بی حسی موضعی (تزریق بی حسی در محل درمان) صورت می‌گیرد. متخصص پوست برای جوان سازی پوست صورت با لیزر، از لیزرهای مخصوصی استفاده می‌کند. لایه‌های خارجی پوست با استفاده از یک پرتو نور لیزری بخار می‌شوند و پوست زیرین را صاف‌تر و جوان تر می‌سازد. در هنگام از بین رفتن لایه‌های قدیمی، رشد سلول‌های پوستی جدید تحریک می‌شود. روش جوان سازی پوست با لیزر بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول می‌کشد وزیباسازی پوست با لیزر تا دو ساعت طول می‌کشد. هر دو روش لیزر درمانی شرح داده شده، با محدود کردن آسیب گرمایی به پوست به کمتر شدن عوارض کمک می‌کنند.

روند بهبودی و نتایج

نتایج و بهبودی در روش جوانسازی پوست صورت با لیزر و لیزر پوست صورت به نوع لیزر مورد استفاده و ناحیه‌ای که تحت درمان قرار می گیرد، بستگی دارد. بهبودی در روش های جوانسازی پوست صورت تهاجمی، به چند هفته زمان نیاز دارد. پس از انجام روش جوانسازی پوست با لیزر، زمان بهبودی تقریبا دو هفته می باشد، که در طی آن ناحیه درمان شده بهبود پیدا می‌کند و لایه جدیدی از پوست سالم ظاهر می‌شود و باعث می‌شود که ناحیه درمان شده صاف‌تر، سفت‌تر و به طور کلی سالم‌تر به نظر برسد. این روش جوان سازی پوست را می توان برای جوان سازی پوست دست و گردن نیز بکار برد.

مزایا

ba-skin

برای کاهش و درمان چین و چروک صورت، جای زخم و آکنه، رفع تاتو، لکه‌های پوستی و ماه گرفتگی‌ها می‌توان از این روش استفاده کرد. بهبود بافت کلی پوستی که در نتیجه تجمع آسیب‌های نور خورشید زبر و زمخت شده، از مزایای جوانسازی صورت با این روش است. روش جوانسازی پوست با لیزر همچنین برای از بین بردن خال‌ها و رفع زگیل  استفاده می‌شود. این روش جوان سازی پوست صورت در رفع جای زخم‌های خفیف تا متوسط صورت که ناشی از جراحی یا آسیب دیدگی می باشد نیز بکار برده می‌شود.

عوارض

پس از انجام روش جوان سازی صورت با لیزر، عوارض جانبی مشخصی در بین بعضی از بیمارن به وجود می‌آید. با این حال، این عوارض معمولا نسبتا خفیف هستند و در کوتاه مدت از بین می‌روند. عوارض جانبی شایع شامل قرمزی پوست، ورم ناحیه درمان شده و التهاب (شبیه احساسی است که پس از آفتاب سوختگی خفیف به فرد دست می‌دهد) است.

هزینه و قیمت

هزینه‌ی جوانسازی پوست صورت بسته به نوع لیزر استفاده شده، وسعت ناحیه درمان شده و تعداد جلسات درمانی بستگی دارد. برای اطلاع از هزینه‌های لیزر جوان سازی پوست می‌توانید با مشاورین کلینیک دکتر مهدوی نیا تماس بگیرید.

راه ها و روش های بدون جراحی زیادی برای جوان سازی پوست دست و صورت وجود دارد، از جمله لیفت صورت، تزریق ژل، لایه برداری و لیزر، تزریق بوتاکس، میکرودرم صورت، تزریق چربی، پلینگ و تزریق چربی. محبوبیت این روش هایجوان سازی پوست به دلیل نتایج موثر و عوارض بسیار کم آنها می باشد. تمامی روش های درمانی فوق در کلینیک دکتر مهدوی نیا انجام می شود، شما برای اطلاعات بیشتر در هر زمینه می توانید به مقاله آن در همین سایت مراجعه فرمایید.

drmahdavinia.ir

  • سارا راهمنش
  • ۰
  • ۰

از حدود ٢٥سالگى، اولین نشانه‌هاى پیری (Aging) درپوست شروع به ظاهرشدن می‌کند، به تدریج، پوست خشک تر مى‌شود، تیرگى و کدورت پوست افزایش مى‌یابد وکم کم خطوط ریز و سپس چین و چروک‌هاى عمیق ایجاد مى‌شود، استحکام و سفتى پوست کم مى‌شود و خاصیت کشسانی (الاستیسیته) پوست کاهش مى‌یابد.

مهم‌ترین عوامل پیری پوست عبارتنداز: آفتاب، آلودگى‌هاى محیطى و سیگار 

پیرپوستى (skin aging) چهار تابلوى اصلی دارد که عبارتند از:

١-چین و چروک‌ها (wrinkles)

خطوط ریز (ridges)  اولین علامتى است که پس از ٢٥ سالگی در نواحى مختلف پوست کم کم ظاهر مى‌شود، درصورت عدم درمان این خطوط ریز به چین و چروک (wrinkles) تبدیل مى‌شوند و اگر قبلاً فقط هنگام صحبت کردن، خندیدن و اخم کردن ایجاد مى‌شدند، کم کم به جزء ثابت چهره تبدیل مى‌شوند (تبدیل خطوط دینامیک به چروک استاتیک)

خطوط افقى پیشانی که در اثر حرکت بالا انداختن ابروها ایجاد مى‌شوند خطوط عمودی بین ابروها که با اخم کردن‌هاى مکرر مرتبط است و خطوط شعاعى دور چشم، خطوط پنجه کلاغى یا (claw foot) که هنگام لبخند زدن و خندیدن ظاهر مى‌شوند تا خط خنده (nasolabial fold) و خطوط شعاعى دور لب‌ها که در سنین بالاتر ایجاد مى‌شوند، همگى از علائم فرآیند پیرپوستى هستند.

٢-کاهش حجم(loss of volume)

پیرپوستى (skin aging) چهار تابلوى اصلی دارد که عبارتند از:

١-چین و چروک‌ها (wrinkles)

جوان سازی پوست

خطوط ریز (ridges)  اولین علامتى است که پس از ٢٥ سالگی در نواحى مختلف پوست کم کم ظاهر مى‌شود، درصورت عدم درمان این خطوط ریز به چین و چروک (wrinkles) تبدیل مى‌شوند و اگر قبلاً فقط هنگام صحبت کردن، خندیدن و اخم کردن ایجاد مى‌شدند، کم کم به جزء ثابت چهره تبدیل مى‌شوند (تبدیل خطوط دینامیک به چروک استاتیک)

خطوط افقى پیشانی که در اثر حرکت بالا انداختن ابروها ایجاد مى‌شوند خطوط عمودی بین ابروها که با اخم کردن‌هاى مکرر مرتبط است و خطوط شعاعى دور چشم، خطوط پنجه کلاغى یا (claw foot) که هنگام لبخند زدن و خندیدن ظاهر مى‌شوند تا خط خنده (nasolabial fold) و خطوط شعاعى دور لب‌ها که در سنین بالاتر ایجاد مى‌شوند، همگى از علائم فرآیند پیرپوستى هستند.

٢-کاهش حجم(loss of volume)

جوان سازی پوست

پوست صورت، روى داربستى از استخوان، عضلات صورت و یک بالشتک چربى کشیده شده، شکل و فرم صورت ما وابسته به مجموعه این چهار ارگان است.

با افزایش سن:

۱- استخوان صورت کم کم تحلیل مى‌رود و باعث مى‌شود تا برجستگى پیشانى، گونه‌ها، فک فوقانى و تحتانى و زوایاى فکى کاهش یابد.

٢- عضلات صورت کوچک شده

٣-چربى زیرپوست تحلیل مى‌رود

٤-پوست هم نازک‌تر مى‌شود و استحکام و کشسانى خود را از دست مى‌دهد، مجموعه این تغییرات باعث شلى و افتادگى پوست مى‌شوند.

این تغییرات یک شبه اتفاق نمى‌افتد بلکه فرآیندى است که طى سالیان متمادى و بتدریج ایجاد مى‌شود، هدف جوانسازى صورت متوقف کردن و معکوس کردن این فرآیند است. اگر چه روش‌هاى مختلف جوانسازى تا ٧٥ سالگى هم مؤثر است ولى در صورتیکه درمان‌هاى پیشگیرى کننده به موقع و به محض مشاهده علائم اولیه، انجام شود، نتایج بهترى خواهد داشت.

٣-خمیرى شدن و از بین رفتن کشسانى پوست

جوان سازی پوست

بخش عمقى پوست، شباهت زیادى به ساختار بتون مسلح دارد، رشته‌هاى کلاژن مانند میلگرد، درهم تنیده شده و هیالورونیک اسید به منزله سیمان، ماتریکس بین رشته‌هاى کلاژن را پر کرده‌اند، این ساختار، باعث استحکام و سفتى پوست مى‌شود، رشته‌هاى الاستین هم، کشسانى و الاستیسیته پوست را تأمین مى‌کند.

از سنین ٣٥-٣٠ سالگی به بعد، با پیشرفت فرآیند پیرى پوست، رشته‌هاى کلاژن و الاستین هم دچار فرسودگى و آسیب مى‌شوند و بتدریج پوست خاصیت کشسانی و استحکام خود را از دست می‌دهد. ساختار پوست ضعیف شده و پوست خمیرى مى‌شود و ابتدا خطوط ریز و سپس چین و چروک‌های عمیق شکل می‌گیرند. همچنین، پوست خشک‌تر مى‌شود و شفافیت و یکنواختى سطح پوست از دست مى‌رود.

٤-بروز انواع ضایعات پوستى

تابلوى چهارم پیرى پوست، بروز لکه‌ها و انواع خال‌ها و اختلالات رنگدانه‌اى در سطح پوست است، بسیارى ازاین خال‌ها و لکه‌ها، با استفاده از لیزر یا RF جراحى، برداشته مى‌شوند.

فرآیند پیری یا aging در هر سه لایه پوست اتفاق می‌افتد. تظاهرات پیرى پوست در هر لایه متفاوتست، این علائم بطور خلاصه عبارتند از:

١-تغییرات لایه بیرونى یا اپیدرم

این بخش از چندین لایه سلول تشکیل شده است و یک لایه نازک چربی روى سطح آن را مى‌پوشاند. در سنین بالا، کاهش تولید چربی سطح پوست، منجر به خشکی و زمخت شدن پوست مى‌شود. اپیدرم به مرور نسبت به اشعه ماوراء بنفش (UV) حساس‌تر می‌شود. درضمن توانایی ترمیم خودکار پوست و قدرت سیستم ایمنی آن کم مى‌شود؛ در نتیجه، احتمال تکثیر سلول‌هاى خوشخیم یا بدخیم، بروز عفونت‌ها، انواع خال و ضایعات پوستى افزایش مى‌یابد و زخم‌ها دیرتر التیام می‌یابد.

٢-تغییرات لایه میانى یا درم

این لایه، از رشته‌هاى کلاژن و الاستین که در هم کلاف شده‌اند و ماده‌اى بنام هیالورونیک اسید که مانند سیمان بین رشته‌هاى کلاژن و الاستین را پر کرده‌اند، تشکیل شده است. این ساختار بتون مانند، به پوست استحکام و کشسانى مى‌دهد.

با پیشرفت فرآیند پیرى پوست، توایدکلاژن و الاستین و هیالورونیک اسید (که در پوست جوان فراوان است) کاهش می‌یابد. توانایى حفظ آب پوست کم مى‌شود، بنابراین خشکی تشدید می‌شود. همچنین، مویرگ‌های خونی کوچک (capillary) شکننده تر می‌شوند.

٣-تغییرات لایه زیرپوستی یا هیپو درم

این لایه بالشتکى از چربى و بافت نگهدارنده است که فونداسیون پوست را تشکیل مى‌دهد. علامت اصلى پیرى پوست در این لایه شامل کاهش اندازه و تعداد سلول‌های ذخیره کننده چربی است که به کاهش حجم پوست، بروز چین و چروک‌های عمیق، گونه‌‌های تو خالی فرو رفته و نقص در فرآیند التیام زخم می‌انجامد.

روش‌های جوانسازی

۱-تزریق بوتاکس و مکانیسم جوانسازی 

پیرپوستى (skin aging) چهار تابلوى اصلی دارد که عبارتند از:

١-چین و چروک‌ها (wrinkles)

جوان سازی پوست

خطوط ریز (ridges)  اولین علامتى است که پس از ٢٥ سالگی در نواحى مختلف پوست کم کم ظاهر مى‌شود، درصورت عدم درمان این خطوط ریز به چین و چروک (wrinkles) تبدیل مى‌شوند و اگر قبلاً فقط هنگام صحبت کردن، خندیدن و اخم کردن ایجاد مى‌شدند، کم کم به جزء ثابت چهره تبدیل مى‌شوند (تبدیل خطوط دینامیک به چروک استاتیک)

خطوط افقى پیشانی که در اثر حرکت بالا انداختن ابروها ایجاد مى‌شوند خطوط عمودی بین ابروها که با اخم کردن‌هاى مکرر مرتبط است و خطوط شعاعى دور چشم، خطوط پنجه کلاغى یا (claw foot) که هنگام لبخند زدن و خندیدن ظاهر مى‌شوند تا خط خنده (nasolabial fold) و خطوط شعاعى دور لب‌ها که در سنین بالاتر ایجاد مى‌شوند، همگى از علائم فرآیند پیرپوستى هستند.

٢-کاهش حجم(loss of volume)

جوان سازی پوست

پوست صورت، روى داربستى از استخوان، عضلات صورت و یک بالشتک چربى کشیده شده، شکل و فرم صورت ما وابسته به مجموعه این چهار ارگان است.

با افزایش سن:

۱- استخوان صورت کم کم تحلیل مى‌رود و باعث مى‌شود تا برجستگى پیشانى، گونه‌ها، فک فوقانى و تحتانى و زوایاى فکى کاهش یابد.

٢- عضلات صورت کوچک شده

٣-چربى زیرپوست تحلیل مى‌رود

٤-پوست هم نازک‌تر مى‌شود و استحکام و کشسانى خود را از دست مى‌دهد، مجموعه این تغییرات باعث شلى و افتادگى پوست مى‌شوند.

این تغییرات یک شبه اتفاق نمى‌افتد بلکه فرآیندى است که طى سالیان متمادى و بتدریج ایجاد مى‌شود، هدف جوانسازى صورت متوقف کردن و معکوس کردن این فرآیند است. اگر چه روش‌هاى مختلف جوانسازى تا ٧٥ سالگى هم مؤثر است ولى در صورتیکه درمان‌هاى پیشگیرى کننده به موقع و به محض مشاهده علائم اولیه، انجام شود، نتایج بهترى خواهد داشت.

٣-خمیرى شدن و از بین رفتن کشسانى پوست

جوان سازی پوست

بخش عمقى پوست، شباهت زیادى به ساختار بتون مسلح دارد، رشته‌هاى کلاژن مانند میلگرد، درهم تنیده شده و هیالورونیک اسید به منزله سیمان، ماتریکس بین رشته‌هاى کلاژن را پر کرده‌اند، این ساختار، باعث استحکام و سفتى پوست مى‌شود، رشته‌هاى الاستین هم، کشسانى و الاستیسیته پوست را تأمین مى‌کند.

از سنین ٣٥-٣٠ سالگی به بعد، با پیشرفت فرآیند پیرى پوست، رشته‌هاى کلاژن و الاستین هم دچار فرسودگى و آسیب مى‌شوند و بتدریج پوست خاصیت کشسانی و استحکام خود را از دست می‌دهد. ساختار پوست ضعیف شده و پوست خمیرى مى‌شود و ابتدا خطوط ریز و سپس چین و چروک‌های عمیق شکل می‌گیرند. همچنین، پوست خشک‌تر مى‌شود و شفافیت و یکنواختى سطح پوست از دست مى‌رود.

٤-بروز انواع ضایعات پوستى

تابلوى چهارم پیرى پوست، بروز لکه‌ها و انواع خال‌ها و اختلالات رنگدانه‌اى در سطح پوست است، بسیارى ازاین خال‌ها و لکه‌ها، با استفاده از لیزر یا RF جراحى، برداشته مى‌شوند.

فرآیند پیری یا aging در هر سه لایه پوست اتفاق می‌افتد. تظاهرات پیرى پوست در هر لایه متفاوتست، این علائم بطور خلاصه عبارتند از:

١-تغییرات لایه بیرونى یا اپیدرم

این بخش از چندین لایه سلول تشکیل شده است و یک لایه نازک چربی روى سطح آن را مى‌پوشاند. در سنین بالا، کاهش تولید چربی سطح پوست، منجر به خشکی و زمخت شدن پوست مى‌شود. اپیدرم به مرور نسبت به اشعه ماوراء بنفش (UV) حساس‌تر می‌شود. درضمن توانایی ترمیم خودکار پوست و قدرت سیستم ایمنی آن کم مى‌شود؛ در نتیجه، احتمال تکثیر سلول‌هاى خوشخیم یا بدخیم، بروز عفونت‌ها، انواع خال و ضایعات پوستى افزایش مى‌یابد و زخم‌ها دیرتر التیام می‌یابد.

٢-تغییرات لایه میانى یا درم

این لایه، از رشته‌هاى کلاژن و الاستین که در هم کلاف شده‌اند و ماده‌اى بنام هیالورونیک اسید که مانند سیمان بین رشته‌هاى کلاژن و الاستین را پر کرده‌اند، تشکیل شده است. این ساختار بتون مانند، به پوست استحکام و کشسانى مى‌دهد.

با پیشرفت فرآیند پیرى پوست، توایدکلاژن و الاستین و هیالورونیک اسید (که در پوست جوان فراوان است) کاهش می‌یابد. توانایى حفظ آب پوست کم مى‌شود، بنابراین خشکی تشدید می‌شود. همچنین، مویرگ‌های خونی کوچک (capillary) شکننده تر می‌شوند.

٣-تغییرات لایه زیرپوستی یا هیپو درم

این لایه بالشتکى از چربى و بافت نگهدارنده است که فونداسیون پوست را تشکیل مى‌دهد. علامت اصلى پیرى پوست در این لایه شامل کاهش اندازه و تعداد سلول‌های ذخیره کننده چربی است که به کاهش حجم پوست، بروز چین و چروک‌های عمیق، گونه‌‌های تو خالی فرو رفته و نقص در فرآیند التیام زخم می‌انجامد.

روش‌های جوانسازی

۱-تزریق بوتاکس و مکانیسم جوانسازی 

بوتاکس یک نوع سم به نام بوتولینوم است که تزریق آن در زیر پوست، سبب فلج شدن عضلات آن ناحیه و از بین رفتن چین و چروک صورت خواهد شد و ظاهری جوان‌تر را برای مدتی ایجاد خواهد کرد.

کاربردهای جوانسازی بوتاکس

◄اصلاح خطوط اخم، پیشانی، لب، گردن، لبخند، پنجه کلاغی (گوشه چشم)

◄ رفع چین و چروک‌های صورت

◄رفع چین و چروک‌ها یا خطوط گردن، چانه، سینه

درمان تعرق بیش از حد و....

۲-تزریق ژل (فیلر)

ژل یا فیلر یک گزینه‌ی درمانی بدون جراحی برای مبارزه با اثرات پیری بر روی صورت می‌باشد. از سه نوع مواد اولیه در تولید ژل‌ها استفاده می‌شود: کلاژن، هیالورونیک اسید و مواد حامل شامل میکروسفرهای یک ماده‌ی سازگار دیگر مانند پلی متیل متاکریلات یا (PMMA)

کاربرد ژل‌ها (فیلرها) در جوانسازی

  • اسکارها (جای زخم) حاصل از آکنه یا جوش
  • رفع فرو رفتگی گونه
  • رفع خطوط پنجه کلاغی در دو طرف چشم
  • خطوط عمیق لبخند از کنار بینی تا گوشه‌های دهان (اخم لب و بینی نازولابیال)
  • خط اخم بین ابروها
  • خطوط ماریونت در گوشه‌های دهان
  • باز تعریف مرزهای لب، حجیم کردن لب‌ها
  • رفع اسکارهای ناشی از سوختگی، آکنه یا زخم
  • ایجاد زاویه فک
  • رفع خطوط smoke: خطوط عمودی روی دهان
  • رفع برخی اسکارهای صورت
  • رفع خطوط نگرانی پیشانی
  • ۳-جوانسازی با لیزر فرکشنال CO2

    پیرپوستى (skin aging) چهار تابلوى اصلی دارد که عبارتند از:

    ١-چین و چروک‌ها (wrinkles)

    جوان سازی پوست

    خطوط ریز (ridges)  اولین علامتى است که پس از ٢٥ سالگی در نواحى مختلف پوست کم کم ظاهر مى‌شود، درصورت عدم درمان این خطوط ریز به چین و چروک (wrinkles) تبدیل مى‌شوند و اگر قبلاً فقط هنگام صحبت کردن، خندیدن و اخم کردن ایجاد مى‌شدند، کم کم به جزء ثابت چهره تبدیل مى‌شوند (تبدیل خطوط دینامیک به چروک استاتیک)

    خطوط افقى پیشانی که در اثر حرکت بالا انداختن ابروها ایجاد مى‌شوند خطوط عمودی بین ابروها که با اخم کردن‌هاى مکرر مرتبط است و خطوط شعاعى دور چشم، خطوط پنجه کلاغى یا (claw foot) که هنگام لبخند زدن و خندیدن ظاهر مى‌شوند تا خط خنده (nasolabial fold) و خطوط شعاعى دور لب‌ها که در سنین بالاتر ایجاد مى‌شوند، همگى از علائم فرآیند پیرپوستى هستند.

    ٢-کاهش حجم(loss of volume)

    جوان سازی پوست

    پوست صورت، روى داربستى از استخوان، عضلات صورت و یک بالشتک چربى کشیده شده، شکل و فرم صورت ما وابسته به مجموعه این چهار ارگان است.

    با افزایش سن:

    ۱- استخوان صورت کم کم تحلیل مى‌رود و باعث مى‌شود تا برجستگى پیشانى، گونه‌ها، فک فوقانى و تحتانى و زوایاى فکى کاهش یابد.

    ٢- عضلات صورت کوچک شده

    ٣-چربى زیرپوست تحلیل مى‌رود

    ٤-پوست هم نازک‌تر مى‌شود و استحکام و کشسانى خود را از دست مى‌دهد، مجموعه این تغییرات باعث شلى و افتادگى پوست مى‌شوند.

    این تغییرات یک شبه اتفاق نمى‌افتد بلکه فرآیندى است که طى سالیان متمادى و بتدریج ایجاد مى‌شود، هدف جوانسازى صورت متوقف کردن و معکوس کردن این فرآیند است. اگر چه روش‌هاى مختلف جوانسازى تا ٧٥ سالگى هم مؤثر است ولى در صورتیکه درمان‌هاى پیشگیرى کننده به موقع و به محض مشاهده علائم اولیه، انجام شود، نتایج بهترى خواهد داشت.

    ٣-خمیرى شدن و از بین رفتن کشسانى پوست

    جوان سازی پوست

    بخش عمقى پوست، شباهت زیادى به ساختار بتون مسلح دارد، رشته‌هاى کلاژن مانند میلگرد، درهم تنیده شده و هیالورونیک اسید به منزله سیمان، ماتریکس بین رشته‌هاى کلاژن را پر کرده‌اند، این ساختار، باعث استحکام و سفتى پوست مى‌شود، رشته‌هاى الاستین هم، کشسانى و الاستیسیته پوست را تأمین مى‌کند.

    از سنین ٣٥-٣٠ سالگی به بعد، با پیشرفت فرآیند پیرى پوست، رشته‌هاى کلاژن و الاستین هم دچار فرسودگى و آسیب مى‌شوند و بتدریج پوست خاصیت کشسانی و استحکام خود را از دست می‌دهد. ساختار پوست ضعیف شده و پوست خمیرى مى‌شود و ابتدا خطوط ریز و سپس چین و چروک‌های عمیق شکل می‌گیرند. همچنین، پوست خشک‌تر مى‌شود و شفافیت و یکنواختى سطح پوست از دست مى‌رود.

    ٤-بروز انواع ضایعات پوستى

    تابلوى چهارم پیرى پوست، بروز لکه‌ها و انواع خال‌ها و اختلالات رنگدانه‌اى در سطح پوست است، بسیارى ازاین خال‌ها و لکه‌ها، با استفاده از لیزر یا RF جراحى، برداشته مى‌شوند.

    فرآیند پیری یا aging در هر سه لایه پوست اتفاق می‌افتد. تظاهرات پیرى پوست در هر لایه متفاوتست، این علائم بطور خلاصه عبارتند از:

    ١-تغییرات لایه بیرونى یا اپیدرم

    این بخش از چندین لایه سلول تشکیل شده است و یک لایه نازک چربی روى سطح آن را مى‌پوشاند. در سنین بالا، کاهش تولید چربی سطح پوست، منجر به خشکی و زمخت شدن پوست مى‌شود. اپیدرم به مرور نسبت به اشعه ماوراء بنفش (UV) حساس‌تر می‌شود. درضمن توانایی ترمیم خودکار پوست و قدرت سیستم ایمنی آن کم مى‌شود؛ در نتیجه، احتمال تکثیر سلول‌هاى خوشخیم یا بدخیم، بروز عفونت‌ها، انواع خال و ضایعات پوستى افزایش مى‌یابد و زخم‌ها دیرتر التیام می‌یابد.

    ٢-تغییرات لایه میانى یا درم

    این لایه، از رشته‌هاى کلاژن و الاستین که در هم کلاف شده‌اند و ماده‌اى بنام هیالورونیک اسید که مانند سیمان بین رشته‌هاى کلاژن و الاستین را پر کرده‌اند، تشکیل شده است. این ساختار بتون مانند، به پوست استحکام و کشسانى مى‌دهد.

    با پیشرفت فرآیند پیرى پوست، توایدکلاژن و الاستین و هیالورونیک اسید (که در پوست جوان فراوان است) کاهش می‌یابد. توانایى حفظ آب پوست کم مى‌شود، بنابراین خشکی تشدید می‌شود. همچنین، مویرگ‌های خونی کوچک (capillary) شکننده تر می‌شوند.

    ٣-تغییرات لایه زیرپوستی یا هیپو درم

    این لایه بالشتکى از چربى و بافت نگهدارنده است که فونداسیون پوست را تشکیل مى‌دهد. علامت اصلى پیرى پوست در این لایه شامل کاهش اندازه و تعداد سلول‌های ذخیره کننده چربی است که به کاهش حجم پوست، بروز چین و چروک‌های عمیق، گونه‌‌های تو خالی فرو رفته و نقص در فرآیند التیام زخم می‌انجامد.

    روش‌های جوانسازی

    ۱-تزریق بوتاکس و مکانیسم جوانسازی 

    بوتاکس یک نوع سم به نام بوتولینوم است که تزریق آن در زیر پوست، سبب فلج شدن عضلات آن ناحیه و از بین رفتن چین و چروک صورت خواهد شد و ظاهری جوان‌تر را برای مدتی ایجاد خواهد کرد.

    کاربردهای جوانسازی بوتاکس

    ◄اصلاح خطوط اخم، پیشانی، لب، گردن، لبخند، پنجه کلاغی (گوشه چشم)

    ◄ رفع چین و چروک‌های صورت

    ◄رفع چین و چروک‌ها یا خطوط گردن، چانه، سینه

    درمان تعرق بیش از حد و....

    ۲-تزریق ژل (فیلر)

    ژل یا فیلر یک گزینه‌ی درمانی بدون جراحی برای مبارزه با اثرات پیری بر روی صورت می‌باشد. از سه نوع مواد اولیه در تولید ژل‌ها استفاده می‌شود: کلاژن، هیالورونیک اسید و مواد حامل شامل میکروسفرهای یک ماده‌ی سازگار دیگر مانند پلی متیل متاکریلات یا (PMMA)

    کاربرد ژل‌ها (فیلرها) در جوانسازی

    • اسکارها (جای زخم) حاصل از آکنه یا جوش
    • رفع فرو رفتگی گونه
    • رفع خطوط پنجه کلاغی در دو طرف چشم
    • خطوط عمیق لبخند از کنار بینی تا گوشه‌های دهان (اخم لب و بینی نازولابیال)
    • خط اخم بین ابروها
    • خطوط ماریونت در گوشه‌های دهان
    • باز تعریف مرزهای لب، حجیم کردن لب‌ها
    • رفع اسکارهای ناشی از سوختگی، آکنه یا زخم
    • ایجاد زاویه فک
    • رفع خطوط smoke: خطوط عمودی روی دهان
    • رفع برخی اسکارهای صورت
    • رفع خطوط نگرانی پیشانی

    ۳-جوانسازی با لیزر فرکشنال CO2

    دستگاه فرکشنال

    لیزر فرکشنال روش نوینی در جوانسازی پوست، بازسازی پوست و تحریک ساختن رشته‌های کلاژن می‌باشد که سبب افزایش قوام و سفتی پوست شده و چروک‌های ریز پوست را از بین می‌برد. لیزر فرکشنال دو دسته اثر بر روی پوست دارد: اثرات سطحی و عمقی .

    • اثرات سطحی این لیزر مربوط به تجدید کردن سلول‌های اپیدرم است که موجب می‌شود که پوست روشن تر شده و رنگ پوست یکنواخت‌تر شود. کک مک و لک‌های سطحی پوست نیز کمرنگ شده یا از بین می‌روند. منافذ پوست نیز بعد از لیزر فرکشنال بسته تر می‌شود.
    • اثرات عمقی لیزر به تغییرات کلاژن‌های پوست مربوط می‌شود. این اثرات شامل رفع چین و چروک‌ها و سفت شدن پوست می‌باشد. قوام و فرم پوست نیز بعد از لیزر فرکشنال بهبود می‌یابد. بدلیل اثری که لیزر فرکشنال در نوسازی کلاژن‌های پوستی دارد انجام این لیزر در افرادی که هنوز چروک‌های پوستی و شلی پوست ندارند باعث به تاخیر انداختن روند پیری پوست می‌شود.

    کاربردهای لیزر فرکشنال

    • رفع چروک‌های عمیق پوست، رفع خطوط گردن
    • جوانسازی واژن (حجیم کردن، رفع خشکی، افزایش خاصیت کشسانی)
    • بر طرف کردن کدورت پوست، منافذ، لکه‌ها، به ویژه لکه‌های پیسی بازو، گردن، قفسه سینه و پاها
      • رفع اسکارهای آکنه
      • رفع خطوط دور دهان

      ۴-میکرونیدلینگ و رفع پیری

    پیرپوستى (skin aging) چهار تابلوى اصلی دارد که عبارتند از:

    ١-چین و چروک‌ها (wrinkles)

    جوان سازی پوست

    خطوط ریز (ridges)  اولین علامتى است که پس از ٢٥ سالگی در نواحى مختلف پوست کم کم ظاهر مى‌شود، درصورت عدم درمان این خطوط ریز به چین و چروک (wrinkles) تبدیل مى‌شوند و اگر قبلاً فقط هنگام صحبت کردن، خندیدن و اخم کردن ایجاد مى‌شدند، کم کم به جزء ثابت چهره تبدیل مى‌شوند (تبدیل خطوط دینامیک به چروک استاتیک)

    خطوط افقى پیشانی که در اثر حرکت بالا انداختن ابروها ایجاد مى‌شوند خطوط عمودی بین ابروها که با اخم کردن‌هاى مکرر مرتبط است و خطوط شعاعى دور چشم، خطوط پنجه کلاغى یا (claw foot) که هنگام لبخند زدن و خندیدن ظاهر مى‌شوند تا خط خنده (nasolabial fold) و خطوط شعاعى دور لب‌ها که در سنین بالاتر ایجاد مى‌شوند، همگى از علائم فرآیند پیرپوستى هستند.

    ٢-کاهش حجم(loss of volume)

    جوان سازی پوست

    پوست صورت، روى داربستى از استخوان، عضلات صورت و یک بالشتک چربى کشیده شده، شکل و فرم صورت ما وابسته به مجموعه این چهار ارگان است.

    با افزایش سن:

    ۱- استخوان صورت کم کم تحلیل مى‌رود و باعث مى‌شود تا برجستگى پیشانى، گونه‌ها، فک فوقانى و تحتانى و زوایاى فکى کاهش یابد.

    ٢- عضلات صورت کوچک شده

    ٣-چربى زیرپوست تحلیل مى‌رود

    ٤-پوست هم نازک‌تر مى‌شود و استحکام و کشسانى خود را از دست مى‌دهد، مجموعه این تغییرات باعث شلى و افتادگى پوست مى‌شوند.

    این تغییرات یک شبه اتفاق نمى‌افتد بلکه فرآیندى است که طى سالیان متمادى و بتدریج ایجاد مى‌شود، هدف جوانسازى صورت متوقف کردن و معکوس کردن این فرآیند است. اگر چه روش‌هاى مختلف جوانسازى تا ٧٥ سالگى هم مؤثر است ولى در صورتیکه درمان‌هاى پیشگیرى کننده به موقع و به محض مشاهده علائم اولیه، انجام شود، نتایج بهترى خواهد داشت.

    ٣-خمیرى شدن و از بین رفتن کشسانى پوست

    جوان سازی پوست

    بخش عمقى پوست، شباهت زیادى به ساختار بتون مسلح دارد، رشته‌هاى کلاژن مانند میلگرد، درهم تنیده شده و هیالورونیک اسید به منزله سیمان، ماتریکس بین رشته‌هاى کلاژن را پر کرده‌اند، این ساختار، باعث استحکام و سفتى پوست مى‌شود، رشته‌هاى الاستین هم، کشسانى و الاستیسیته پوست را تأمین مى‌کند.

    از سنین ٣٥-٣٠ سالگی به بعد، با پیشرفت فرآیند پیرى پوست، رشته‌هاى کلاژن و الاستین هم دچار فرسودگى و آسیب مى‌شوند و بتدریج پوست خاصیت کشسانی و استحکام خود را از دست می‌دهد. ساختار پوست ضعیف شده و پوست خمیرى مى‌شود و ابتدا خطوط ریز و سپس چین و چروک‌های عمیق شکل می‌گیرند. همچنین، پوست خشک‌تر مى‌شود و شفافیت و یکنواختى سطح پوست از دست مى‌رود.

    ٤-بروز انواع ضایعات پوستى

    تابلوى چهارم پیرى پوست، بروز لکه‌ها و انواع خال‌ها و اختلالات رنگدانه‌اى در سطح پوست است، بسیارى ازاین خال‌ها و لکه‌ها، با استفاده از لیزر یا RF جراحى، برداشته مى‌شوند.

    فرآیند پیری یا aging در هر سه لایه پوست اتفاق می‌افتد. تظاهرات پیرى پوست در هر لایه متفاوتست، این علائم بطور خلاصه عبارتند از:

    ١-تغییرات لایه بیرونى یا اپیدرم

    این بخش از چندین لایه سلول تشکیل شده است و یک لایه نازک چربی روى سطح آن را مى‌پوشاند. در سنین بالا، کاهش تولید چربی سطح پوست، منجر به خشکی و زمخت شدن پوست مى‌شود. اپیدرم به مرور نسبت به اشعه ماوراء بنفش (UV) حساس‌تر می‌شود. درضمن توانایی ترمیم خودکار پوست و قدرت سیستم ایمنی آن کم مى‌شود؛ در نتیجه، احتمال تکثیر سلول‌هاى خوشخیم یا بدخیم، بروز عفونت‌ها، انواع خال و ضایعات پوستى افزایش مى‌یابد و زخم‌ها دیرتر التیام می‌یابد.

    ٢-تغییرات لایه میانى یا درم

    این لایه، از رشته‌هاى کلاژن و الاستین که در هم کلاف شده‌اند و ماده‌اى بنام هیالورونیک اسید که مانند سیمان بین رشته‌هاى کلاژن و الاستین را پر کرده‌اند، تشکیل شده است. این ساختار بتون مانند، به پوست استحکام و کشسانى مى‌دهد.

    با پیشرفت فرآیند پیرى پوست، توایدکلاژن و الاستین و هیالورونیک اسید (که در پوست جوان فراوان است) کاهش می‌یابد. توانایى حفظ آب پوست کم مى‌شود، بنابراین خشکی تشدید می‌شود. همچنین، مویرگ‌های خونی کوچک (capillary) شکننده تر می‌شوند.

    ٣-تغییرات لایه زیرپوستی یا هیپو درم

    این لایه بالشتکى از چربى و بافت نگهدارنده است که فونداسیون پوست را تشکیل مى‌دهد. علامت اصلى پیرى پوست در این لایه شامل کاهش اندازه و تعداد سلول‌های ذخیره کننده چربی است که به کاهش حجم پوست، بروز چین و چروک‌های عمیق، گونه‌‌های تو خالی فرو رفته و نقص در فرآیند التیام زخم می‌انجامد.

    روش‌های جوانسازی

    ۱-تزریق بوتاکس و مکانیسم جوانسازی 

    بوتاکس یک نوع سم به نام بوتولینوم است که تزریق آن در زیر پوست، سبب فلج شدن عضلات آن ناحیه و از بین رفتن چین و چروک صورت خواهد شد و ظاهری جوان‌تر را برای مدتی ایجاد خواهد کرد.

    کاربردهای جوانسازی بوتاکس

    ◄اصلاح خطوط اخم، پیشانی، لب، گردن، لبخند، پنجه کلاغی (گوشه چشم)

    ◄ رفع چین و چروک‌های صورت

    ◄رفع چین و چروک‌ها یا خطوط گردن، چانه، سینه

    درمان تعرق بیش از حد و....

    ۲-تزریق ژل (فیلر)

    ژل یا فیلر یک گزینه‌ی درمانی بدون جراحی برای مبارزه با اثرات پیری بر روی صورت می‌باشد. از سه نوع مواد اولیه در تولید ژل‌ها استفاده می‌شود: کلاژن، هیالورونیک اسید و مواد حامل شامل میکروسفرهای یک ماده‌ی سازگار دیگر مانند پلی متیل متاکریلات یا (PMMA)

    کاربرد ژل‌ها (فیلرها) در جوانسازی

    • اسکارها (جای زخم) حاصل از آکنه یا جوش
    • رفع فرو رفتگی گونه
    • رفع خطوط پنجه کلاغی در دو طرف چشم
    • خطوط عمیق لبخند از کنار بینی تا گوشه‌های دهان (اخم لب و بینی نازولابیال)
    • خط اخم بین ابروها
    • خطوط ماریونت در گوشه‌های دهان
    • باز تعریف مرزهای لب، حجیم کردن لب‌ها
    • رفع اسکارهای ناشی از سوختگی، آکنه یا زخم
    • ایجاد زاویه فک
    • رفع خطوط smoke: خطوط عمودی روی دهان
    • رفع برخی اسکارهای صورت
    • رفع خطوط نگرانی پیشانی

    ۳-جوانسازی با لیزر فرکشنال CO2

    دستگاه فرکشنال

    لیزر فرکشنال روش نوینی در جوانسازی پوست، بازسازی پوست و تحریک ساختن رشته‌های کلاژن می‌باشد که سبب افزایش قوام و سفتی پوست شده و چروک‌های ریز پوست را از بین می‌برد. لیزر فرکشنال دو دسته اثر بر روی پوست دارد: اثرات سطحی و عمقی .

    • اثرات سطحی این لیزر مربوط به تجدید کردن سلول‌های اپیدرم است که موجب می‌شود که پوست روشن تر شده و رنگ پوست یکنواخت‌تر شود. کک مک و لک‌های سطحی پوست نیز کمرنگ شده یا از بین می‌روند. منافذ پوست نیز بعد از لیزر فرکشنال بسته تر می‌شود.
    • اثرات عمقی لیزر به تغییرات کلاژن‌های پوست مربوط می‌شود. این اثرات شامل رفع چین و چروک‌ها و سفت شدن پوست می‌باشد. قوام و فرم پوست نیز بعد از لیزر فرکشنال بهبود می‌یابد. بدلیل اثری که لیزر فرکشنال در نوسازی کلاژن‌های پوستی دارد انجام این لیزر در افرادی که هنوز چروک‌های پوستی و شلی پوست ندارند باعث به تاخیر انداختن روند پیری پوست می‌شود.

    کاربردهای لیزر فرکشنال

    • رفع چروک‌های عمیق پوست، رفع خطوط گردن
    • جوانسازی واژن (حجیم کردن، رفع خشکی، افزایش خاصیت کشسانی)
    • بر طرف کردن کدورت پوست، منافذ، لکه‌ها، به ویژه لکه‌های پیسی بازو، گردن، قفسه سینه و پاها

    • رفع اسکارهای آکنه
    • رفع خطوط دور دهان

    ۴-میکرونیدلینگ و رفع پیری

    میکرونیدلینگ (CIT) روشی است که با تحریک کلاژن‌ سازی باعث ترمیم ساختار و عملکرد پوست آسیب‌دیده و تغییر یافته می‌‌شود.

    روش درمان به‌ گونه‌ای است که تعدادی سوزن بسیار ظریف و استریل با عمق و سرعت تعیین شده توسط پزشک (که براساس نوع پوست و هدف مورد نظر مشخص می‌شود)، به‌طور همزمان وارد لایه دوم پوست (درم) می‌شوند. در این زمان سیستم ایمنی بدن فعال شده و سبب افزایش انتشار فاکتورهای رشد و تولید رشته‌های کلاژن و الاستین و همچنین افزایش ضخامت لایه اول پوست (اپیدرم) می‌شود. رشته‌های کلاژن و الاستین درواقع رشته‌های پروتئینی هستند که وظیفه استحکام و حفظ خاصیت ارتجاعی پوست را به‌عهده داشته و عامل اصلی در جوان‌سازی پوست به‌شمار می‌آیند.

       ۵-لیفت و سفت سازی پوست با دستگاه اکسیلیس

    پیرپوستى (skin aging) چهار تابلوى اصلی دارد که عبارتند از:

    ١-چین و چروک‌ها (wrinkles)

    جوان سازی پوست

    خطوط ریز (ridges)  اولین علامتى است که پس از ٢٥ سالگی در نواحى مختلف پوست کم کم ظاهر مى‌شود، درصورت عدم درمان این خطوط ریز به چین و چروک (wrinkles) تبدیل مى‌شوند و اگر قبلاً فقط هنگام صحبت کردن، خندیدن و اخم کردن ایجاد مى‌شدند، کم کم به جزء ثابت چهره تبدیل مى‌شوند (تبدیل خطوط دینامیک به چروک استاتیک)

    خطوط افقى پیشانی که در اثر حرکت بالا انداختن ابروها ایجاد مى‌شوند خطوط عمودی بین ابروها که با اخم کردن‌هاى مکرر مرتبط است و خطوط شعاعى دور چشم، خطوط پنجه کلاغى یا (claw foot) که هنگام لبخند زدن و خندیدن ظاهر مى‌شوند تا خط خنده (nasolabial fold) و خطوط شعاعى دور لب‌ها که در سنین بالاتر ایجاد مى‌شوند، همگى از علائم فرآیند پیرپوستى هستند.

    ٢-کاهش حجم(loss of volume)

    جوان سازی پوست

    پوست صورت، روى داربستى از استخوان، عضلات صورت و یک بالشتک چربى کشیده شده، شکل و فرم صورت ما وابسته به مجموعه این چهار ارگان است.

    با افزایش سن:

    ۱- استخوان صورت کم کم تحلیل مى‌رود و باعث مى‌شود تا برجستگى پیشانى، گونه‌ها، فک فوقانى و تحتانى و زوایاى فکى کاهش یابد.

    ٢- عضلات صورت کوچک شده

    ٣-چربى زیرپوست تحلیل مى‌رود

    ٤-پوست هم نازک‌تر مى‌شود و استحکام و کشسانى خود را از دست مى‌دهد، مجموعه این تغییرات باعث شلى و افتادگى پوست مى‌شوند.

    این تغییرات یک شبه اتفاق نمى‌افتد بلکه فرآیندى است که طى سالیان متمادى و بتدریج ایجاد مى‌شود، هدف جوانسازى صورت متوقف کردن و معکوس کردن این فرآیند است. اگر چه روش‌هاى مختلف جوانسازى تا ٧٥ سالگى هم مؤثر است ولى در صورتیکه درمان‌هاى پیشگیرى کننده به موقع و به محض مشاهده علائم اولیه، انجام شود، نتایج بهترى خواهد داشت.

    ٣-خمیرى شدن و از بین رفتن کشسانى پوست

    جوان سازی پوست

    بخش عمقى پوست، شباهت زیادى به ساختار بتون مسلح دارد، رشته‌هاى کلاژن مانند میلگرد، درهم تنیده شده و هیالورونیک اسید به منزله سیمان، ماتریکس بین رشته‌هاى کلاژن را پر کرده‌اند، این ساختار، باعث استحکام و سفتى پوست مى‌شود، رشته‌هاى الاستین هم، کشسانى و الاستیسیته پوست را تأمین مى‌کند.

    از سنین ٣٥-٣٠ سالگی به بعد، با پیشرفت فرآیند پیرى پوست، رشته‌هاى کلاژن و الاستین هم دچار فرسودگى و آسیب مى‌شوند و بتدریج پوست خاصیت کشسانی و استحکام خود را از دست می‌دهد. ساختار پوست ضعیف شده و پوست خمیرى مى‌شود و ابتدا خطوط ریز و سپس چین و چروک‌های عمیق شکل می‌گیرند. همچنین، پوست خشک‌تر مى‌شود و شفافیت و یکنواختى سطح پوست از دست مى‌رود.

    ٤-بروز انواع ضایعات پوستى

    تابلوى چهارم پیرى پوست، بروز لکه‌ها و انواع خال‌ها و اختلالات رنگدانه‌اى در سطح پوست است، بسیارى ازاین خال‌ها و لکه‌ها، با استفاده از لیزر یا RF جراحى، برداشته مى‌شوند.

    فرآیند پیری یا aging در هر سه لایه پوست اتفاق می‌افتد. تظاهرات پیرى پوست در هر لایه متفاوتست، این علائم بطور خلاصه عبارتند از:

    ١-تغییرات لایه بیرونى یا اپیدرم

    این بخش از چندین لایه سلول تشکیل شده است و یک لایه نازک چربی روى سطح آن را مى‌پوشاند. در سنین بالا، کاهش تولید چربی سطح پوست، منجر به خشکی و زمخت شدن پوست مى‌شود. اپیدرم به مرور نسبت به اشعه ماوراء بنفش (UV) حساس‌تر می‌شود. درضمن توانایی ترمیم خودکار پوست و قدرت سیستم ایمنی آن کم مى‌شود؛ در نتیجه، احتمال تکثیر سلول‌هاى خوشخیم یا بدخیم، بروز عفونت‌ها، انواع خال و ضایعات پوستى افزایش مى‌یابد و زخم‌ها دیرتر التیام می‌یابد.

    ٢-تغییرات لایه میانى یا درم

    این لایه، از رشته‌هاى کلاژن و الاستین که در هم کلاف شده‌اند و ماده‌اى بنام هیالورونیک اسید که مانند سیمان بین رشته‌هاى کلاژن و الاستین را پر کرده‌اند، تشکیل شده است. این ساختار بتون مانند، به پوست استحکام و کشسانى مى‌دهد.

    با پیشرفت فرآیند پیرى پوست، توایدکلاژن و الاستین و هیالورونیک اسید (که در پوست جوان فراوان است) کاهش می‌یابد. توانایى حفظ آب پوست کم مى‌شود، بنابراین خشکی تشدید می‌شود. همچنین، مویرگ‌های خونی کوچک (capillary) شکننده تر می‌شوند.

    ٣-تغییرات لایه زیرپوستی یا هیپو درم

    این لایه بالشتکى از چربى و بافت نگهدارنده است که فونداسیون پوست را تشکیل مى‌دهد. علامت اصلى پیرى پوست در این لایه شامل کاهش اندازه و تعداد سلول‌های ذخیره کننده چربی است که به کاهش حجم پوست، بروز چین و چروک‌های عمیق، گونه‌‌های تو خالی فرو رفته و نقص در فرآیند التیام زخم می‌انجامد.

    روش‌های جوانسازی

    ۱-تزریق بوتاکس و مکانیسم جوانسازی 

    بوتاکس یک نوع سم به نام بوتولینوم است که تزریق آن در زیر پوست، سبب فلج شدن عضلات آن ناحیه و از بین رفتن چین و چروک صورت خواهد شد و ظاهری جوان‌تر را برای مدتی ایجاد خواهد کرد.

    کاربردهای جوانسازی بوتاکس

    ◄اصلاح خطوط اخم، پیشانی، لب، گردن، لبخند، پنجه کلاغی (گوشه چشم)

    ◄ رفع چین و چروک‌های صورت

    ◄رفع چین و چروک‌ها یا خطوط گردن، چانه، سینه

    درمان تعرق بیش از حد و....

    ۲-تزریق ژل (فیلر)

    ژل یا فیلر یک گزینه‌ی درمانی بدون جراحی برای مبارزه با اثرات پیری بر روی صورت می‌باشد. از سه نوع مواد اولیه در تولید ژل‌ها استفاده می‌شود: کلاژن، هیالورونیک اسید و مواد حامل شامل میکروسفرهای یک ماده‌ی سازگار دیگر مانند پلی متیل متاکریلات یا (PMMA)

    کاربرد ژل‌ها (فیلرها) در جوانسازی

    • اسکارها (جای زخم) حاصل از آکنه یا جوش
    • رفع فرو رفتگی گونه
    • رفع خطوط پنجه کلاغی در دو طرف چشم
    • خطوط عمیق لبخند از کنار بینی تا گوشه‌های دهان (اخم لب و بینی نازولابیال)
    • خط اخم بین ابروها
    • خطوط ماریونت در گوشه‌های دهان
    • باز تعریف مرزهای لب، حجیم کردن لب‌ها
    • رفع اسکارهای ناشی از سوختگی، آکنه یا زخم
    • ایجاد زاویه فک
    • رفع خطوط smoke: خطوط عمودی روی دهان
    • رفع برخی اسکارهای صورت
    • رفع خطوط نگرانی پیشانی

    ۳-جوانسازی با لیزر فرکشنال CO2

    دستگاه فرکشنال

    لیزر فرکشنال روش نوینی در جوانسازی پوست، بازسازی پوست و تحریک ساختن رشته‌های کلاژن می‌باشد که سبب افزایش قوام و سفتی پوست شده و چروک‌های ریز پوست را از بین می‌برد. لیزر فرکشنال دو دسته اثر بر روی پوست دارد: اثرات سطحی و عمقی .

    • اثرات سطحی این لیزر مربوط به تجدید کردن سلول‌های اپیدرم است که موجب می‌شود که پوست روشن تر شده و رنگ پوست یکنواخت‌تر شود. کک مک و لک‌های سطحی پوست نیز کمرنگ شده یا از بین می‌روند. منافذ پوست نیز بعد از لیزر فرکشنال بسته تر می‌شود.
    • اثرات عمقی لیزر به تغییرات کلاژن‌های پوست مربوط می‌شود. این اثرات شامل رفع چین و چروک‌ها و سفت شدن پوست می‌باشد. قوام و فرم پوست نیز بعد از لیزر فرکشنال بهبود می‌یابد. بدلیل اثری که لیزر فرکشنال در نوسازی کلاژن‌های پوستی دارد انجام این لیزر در افرادی که هنوز چروک‌های پوستی و شلی پوست ندارند باعث به تاخیر انداختن روند پیری پوست می‌شود.

    کاربردهای لیزر فرکشنال

    • رفع چروک‌های عمیق پوست، رفع خطوط گردن
    • جوانسازی واژن (حجیم کردن، رفع خشکی، افزایش خاصیت کشسانی)
    • بر طرف کردن کدورت پوست، منافذ، لکه‌ها، به ویژه لکه‌های پیسی بازو، گردن، قفسه سینه و پاها

    • رفع اسکارهای آکنه
    • رفع خطوط دور دهان

    ۴-میکرونیدلینگ و رفع پیری

    میکرونیدلینگ (CIT) روشی است که با تحریک کلاژن‌ سازی باعث ترمیم ساختار و عملکرد پوست آسیب‌دیده و تغییر یافته می‌‌شود.

    روش درمان به‌ گونه‌ای است که تعدادی سوزن بسیار ظریف و استریل با عمق و سرعت تعیین شده توسط پزشک (که براساس نوع پوست و هدف مورد نظر مشخص می‌شود)، به‌طور همزمان وارد لایه دوم پوست (درم) می‌شوند. در این زمان سیستم ایمنی بدن فعال شده و سبب افزایش انتشار فاکتورهای رشد و تولید رشته‌های کلاژن و الاستین و همچنین افزایش ضخامت لایه اول پوست (اپیدرم) می‌شود. رشته‌های کلاژن و الاستین درواقع رشته‌های پروتئینی هستند که وظیفه استحکام و حفظ خاصیت ارتجاعی پوست را به‌عهده داشته و عامل اصلی در جوان‌سازی پوست به‌شمار می‌آیند.

       ۵-لیفت و سفت سازی پوست با دستگاه اکسیلیس

    دستگاه اکسیلیس

    دستگاه اکسیلیس مؤثرترین و پیشرفته ترین سیستم غیرتهاجمی‌ حال حاضر دنیا جهت اصلاح، لیفت اندام‌ها و قویترین سیستم در درمان شلی افتادگی پوست بدن و لیفت صورت است در این دستگاه از امواج RF,US همزمان استفاده شده که در هنگام برخورد با بافت هدف، موجب تحریک کلاژن‌سازی (collagen refill technology) می‌شود.

    اکسیلیز یک نوع درمان غیر لیزری سلولیت، سفت سازی (tightening) و رفع افتادگی پوست (lifting) است همچنین، با اکسیلیز، ماتریس کلاژن تحریک می‌شود. در نتیجه، خاصیت کشسانی پوست بهبود یافته و بافت پوست محکم‌تر می‌شود.

    drghanei.ir

  • سارا راهمنش
  • ۰
  • ۰

تکنولوژی لیزر طیف گسترده‌ای از ابزار را برای جوان‌سازی صورت ارائه می‌دهد. لیزرها پرتوهای شدید و منظم نور هستند که از نظر میزان شدت تنوع دارند. بسته به نیاز و فرکانس پرتو لیزر، لیزر می‌تواند از پوست عبور کند، رگ‌های خونی را ترمیم، به‌آرامی بافت پوست را خشک و جدا ‌کند یا بر روی لایه‌های عمیق‌تر پوست کار کند تا فعالیت‌های کلاژن را تحریک کند. از لیزر به شیوه‌های مختلف برای جوان‌سازی و رفع افتادگی پوست استفاده می‌شود تا چین‌ و چروک، اسکار، و بسیاری از لکه‌های دیگر را درمان کند. درمان با استفاده از لیزر ایمن، مؤثر، و راحت است. همچنین، هزینه لیزرهای جوان‌سازی پوست در مقایسه با بسیاری از گزینه‌های درمان دیگر بسیار کمتر است.

اگر صورت شما دارای علائمی از افزایش سن است و شما می‌خواهید این علائم یا سایر عیوب پوست را رفع کنید، باید بدانید که مبارزه با عوارض پیری فقط استفاده از یک کرم، تزریق و یا روش‌های جوان‌سازی معمول نیست و ممکن است به قدرت و دقت جوان‌سازی پوست با لیزر نیز نیاز داشته باشید. متخصصین و کارشناسان زیبایی وضعیت شما را بررسی می‌کنند تا تعیین کنند که آیا شما فرد مناسبی برای لیزر جوان‌سازی پوست هستید یا درمان‌های دیگر لیزر پوست برای شما مناسب‌تر هستند.

لیزر جوان‌سازی پوست صورت چیست؟


لیزر جوان‌سازی و زیبایی پوست روشی برای کاهش لک روی سطح پوست است. در این روش، زنجیرهای مولکولی سلول‌های پوست آسیب‌دیده لایه به لایه برداشته می‌شود تا زمانی که ظاهر یکنواخت‌تر و نرم و صاف‌تر از پوست به دست آید. لیزر پوست صورت به دلیل مزایای ضد پیری آن به‌عنوان جوان‌سازی پوست با لیزر معرفی می‌شود، همچنین به دلیل اینکه لایه‌های آسیب‌دیده پوست را جدا می‌کند، لیزر پیلینگ نیز نامیده می‌شود.

مزایا


مزایای لیزر پوست صورت شامل درمان‌های پیشرفته برای خطوط ریز و چین‌وچروک صورت و اصلاح زخم‌ها و اختلالات پوستی هست. نواحی درمان شامل:

  • خطوط دور چشم
  • خطوط دور لب
  • خط خنده
  • اسکار
  • از بین بردن جای جوش
  • برداشت خال و زگیل
  • دورنگی پوست صورت و بسیاری دیگر از عیوب پوست

لیزر صورت با از بین بردن پوست آسیب‌دیده و نشان دادن ظاهری شفاف‌تر و جوان‌تر به‌عنوان روشی مؤثر  که علائم افزایش سن و سایر آسیب‌های پوستی را برطرف می‌کند، قابل استفاده است.

متقاضی مناسب درمان


لیزر جوان‌سازی پوست روشی مؤثر برای بیماران مبتلا به خطوط، چین‌وچروک، دورنگی پوست و یا زخم های سطحی صورت مانند اسکار و آکنه است که به درمان‌های ملایم‌تر پاسخ نمی‌دهند. متقاضی مناسب برای لیزر جوانسازی پوست فردی است که پوست الاستیک و فاقد چربی دارد که مستعد ایجاد زخم پس از آسیب جزئی نباشد. بهتر است که لیزر جوان‌سازی پوست بر روی کسی که فاقد هر گونه سابقه‌ی پزشکی است انجام شود. متقاضی مناسب فردی است که انتظارات واقع‌بینانه برای نتایج حاصل از روش لیزر جوان‌سازی پوست دارد.
افراد بارنگ پوست روشن‌تر متقاضی مناسب‌تری برای این روش خاص نسبت به افراد باپوست تیره‌تر هستند زیرا کمتر در معرض خطر عوارض جانبی غیرمنتظره مانند تغییر رنگ پوست دائمی قرار دارند.

چه کسی متقاضی مناسبی برای درمان نیست؟


افراد مبتلا به عیوب پوستی جزئی اغلب کاندیدای مناسبی برای لیزر جوان‌سازی نمی‌باشند. لیزر جوان‌سازی پوست از  نظر بسیاری از متخصصان زیبایی یک روش جراحی است. همانند هر عمل جراحی، عوارض جانبی لیزر جوان‌سازی پوست برای حداقل یک هفته و اغلب بیشتر به درازا می‌کشد.  برای عیوب پوست جزئی، درمان‌های جایگزین سبک‌تر در دسترس هستند.
افرادی با پوست بسیار تیره نیز ممکن است متقاضی مناسبی برای لیزر جوان‌سازی پوست نباشند به این دلیل که در فردی با پوست تیره رنگ‌دانه پوست بیشتری موجود است و نسبت به فردی با پوست روشن‌تر در معرض خطر بیشتر جذب انرژی لیزر است.

انواع لیزر صورت


جوان‌سازی پوست با استفاده از لیزر معمولاً با لیزر فرکشنال (CO2)، اربیوم و یا لیزر فراکسل انجام می‌شود. این لیزرها در قدرت و کاربردهای درمانی متفاوت هستند.

  • لیزر فرکشنال CO2 درمان قوی‌تر فراهم می‌کند و بنابراین برای درمان خطوط و چین‌ و چروک‌هایی که عمیق‌تر و برجسته‌تر هستند استفاده می‌شود.

  • لیزر اربیوم برای درمان خطوط و چین‌ و چروک ملایم‌تر استفاده می‌شود و این مزیت اضافه را دارد که دوره آن بهبودی کوتاه‌تر است. لیزر اربیوم همچنین برای تحریک کلاژن، سفت و صاف کردن بیشتر پوست مفیدتر است.

  • لیزر جوانسازی پوست فرکسل با سایر درمان‌های جوان‌سازی لیزری که از اربیوم و یا لیزر فرکشنال CO2 استفاده می‌کند کاملاً متفاوت است. از آنجاکه روش‌ لیزری فرکسل غیرتهاجمی است، عوارض جانبی بعد از درمان بسیار کمی وجود دارد.

روش درمان


این روش معمولاً با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. روش‌های وسیع‌تر لیزر جوان‌سازی پوست ممکن است نیازمند بیهوشی داخل وریدی یا کلی باشد، اگرچه این کمتر رایج است. هنگامی‌که بیهوشی لازم انجام شود، متخصص با استفاده از یک لیزر خاص به انجام اقدامات برای جوان‌سازی پوست می‌پردازد. با استفاده از پرتو دقیق و کنترل‌شده از نور لیزر، لایه‌های بیرونی پوست خشک‌ و جدا می‌شود و پوست زیرین جوان‌تر و شفاف‌تر به نظر می‌رسد. زمانی که لایه‌های قدیمی پوست برداشته شوند، سلول‌های پوستی جدید برای رشد تحریک می‌شوند.

لیزر صورت برای درمان جزئی معمولاً 30 تا 45 دقیقه طول می‌کشد و درمان کامل می‌تواند تا دو ساعت طول بکشد. هر دو لیزر با محدود کردن میزان آسیب حرارتی به پوست و سطح بسیار بالای دقت به جراح زیبایی کمک می‌کنند تا عوارض را به حداقل برساند. پزشک به شما کمک می‌کند تا بهبود سریع‌تری بعد از لیزر جوان‌سازی پوست داشته باشید.

چه تعداد جلسه درمان لازم است؟


تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان به‌طور کلی بستگی به‌ وضعیت بیمار دارد. برای چین ‌و چروک‌های خفیف و تغییر رنگ جزئی پوست، ممکن است یک یا دو جلسه درمان برای دستیابی به نتایج عالی کافی باشد. برای چین‌ و چروک‌‌های عمیق‌تر و مشکلات جدی‌تر مانند جای جوش درمان اضافی لازم خواهد بود.

بهبود


بعد از انجام لیزر جوان‌سازی پوست دوره بهبود حدود دو هفته طول می‌کشد. این در حالی است که ناحیه تحت درمان  بهبود می‌یابد و یک‌ لایه جدید از پوست سالم ظاهر می‌شود. معمولاً قرمزی پوست گاهی تا چند ماه ادامه دارد. بیماران تحت درمان باید برنامه‌ریزی کنند تا برای یک یا دو هفته از کار دور باشند، هر چند این بسته به نوع درمان آن‌ها متفاوت خواهد بود.

نتایج


پس از درمان، پوست جدید در طول فرایند بهبود نمایان می‌شود و منطقه تحت درمان شفاف‌تر، صاف‌تر و به‌طورکلی سالم‌تر به نظر می‌رسد. علاوه بر این، دورنگی پوست اغلب با لیزر جوان‌سازی پوست بهبود می‌یابد. در دوران بهبودی، کک‌ومک، لکه‌های خورشید و تغییر رنگ‌های دیگر محو یا ناپدید می‌شوند.

عوارض جانبی


پس از انجام لیزر صورت، برخی از عوارض جانبی ممکن است در برخی بیماران خاص به وجود آیند. با این‌حال، این عوارض معمولاً نسبتاً جزئی هستند و در مدتی کوتاه ناپدید می‌شوند. عوارض جانبی شایع شامل قرمزی پوست، تورم منطقه تحت درمان، و سوزش ملایم ​​شبیه به احساس ایجادشده زمان یک آفتاب‌سوختگی خفیف است. در موارد نادر عوارض جانبی مانند سوزش، زخم، و یا تغییر در رنگ‌دانه پوست رخ می‌دهد.

هزینه


عوامل متنوعی در تعیین هزینه دقیق لیزر پوست صورت وجود دارد:

  • هزینه‌ی پزشک
  • هزینه‌های تسهیلات و بیهوشی
  • مخارج مراقبت‌های قبل و بعد از عمل
  •  برنامه‌ریزی برای مشاوره کامل بیمار با یک متخصص پوست و زیبایی بهترین راه برای رسیدن به دقیق‌ترین برآورد هزینه برای روش خاص لیزر است.

cosmeticclinic.ir
  • سارا راهمنش
  • ۰
  • ۰
نکاتی در مورد بستن دو فک بعد از جراحی فک

نکاتی در مورد بستن دو فک بعد از جراحی فک

  • جراحی زیباییجراحی فک و چانهشکستگی فک پایینشکستگی فک و صورت
  • ۶ دیدگاه

یکی از سوالاتی که بسیاری از افراد قبل از جراحی فک میپرسند در مورد بستن فک بعد از جراحی می باشد. این امر برای خیلی از افراد باعث نگرانی می شود. چرا که افراد تصور میکنند با بستن دو فک به بکدیگر امکان صحبت کردن و غذا خوردن و حتی نفس کشیدن (!) از آنها گرفته می شود.

آیا واقعا بستن فک ها آنقدر که فکر میکنیم سخت و دشوار است؟
ناحیه دهان و فک از این جهت که هم در صحبت کردن و هم در غذا خوردن نقش اصلی را دارد منحصر به فرد است. اما از طرفی فعالیت های روزمره مختل نمی شود. مثلا فرض کنید کسی که دست راستش شکسته و در گچ یا آتل قرار دارد و یا کسی که دچار شکستگی پا یا لگن شده و در گچ می باشد از بسیاری جهات دچار اخلال در زندگی روزمره می شود. بنابراین بستن فک آنقدر که تصور می کنید سخت نیست.

چه زمانی فک بسته می شود؟ آیا فک من بعد جراحی بسته می شود؟
اینکه فک یک نفر بعد از جراحی بسته شود یا نه کاملا بستگی به شرایط دارد. بنابراین بهترین جواب این است که : مشخص نیست.
بستن فک بعد جراحی به شرایط شما، میزان ناهنجاری شما، نوع ناهنجاری و همچنین وضعیت ارتودنسی و جفت شدن دندان ها بستگی دارد. برای مثال اگر فک پایین بسیار عقب باشد و دندان ها نیز وضعیت ایده آلی نداشته باشند و کاملا روی هم جفت نشوند احتمال اینکه فک شما بعد جراحی بسته شود بسیار زیاد است.

به یاد داشته باشید:
اینکه می گویند فلان جراح همیشه فک را بعد جراحی می بندد  و فلان جراح خیر به هیچ وجه درست نیست و به شرایط بستگی دارد.
اگر یک جراح بعد از عمل فک شخص دیگری را بست دلیل نمیشود شما را نیز همینگونه درمان کند.

عوارض بستن دو فک به هم بعد از جراحی
همان طور که حدس زدید مهمترین عارضه کاهش وزن می باشد. این برای افرادی که چاق هستند یا اضافه وزن دارند یک فرصت است. اگر نگران وزن از دست رفته خود هستید باید بدانید که تقریبا تمام وزن کم شده طی این مدت با تغذیه صحیح بعد از باز شدن فک ها ظرف چند هفته بازیابی خواهد شد.
استفاده از مکمل های تغذیه استاندارد که به صورت پودر مخلوط در آب می باشد توصیه می شود که می توانید این مکمل ها را از داروخانه ها تهیه کنید. مصرف آب گوشت و آبمیوه های طبیعی در این مدت به دریافت پروتئین و ویتامین های طبیعی کمک میکند.

رعایت بهداشت بعد بستن دو فک به هم
رعایت بهداشت در زمان بسته بودن فک به یکدیگر کمی دشوار است. از طرفی در این دوره به دلیل وجود برش در دهان رعایت بهداشت بسیار مهم و الزامی است. استفاده از دهانشویه های آنتی باکتریال، آب نمک رقیق یا سرم شستشو و مسواک نرم و کوچک برای تمیز کردن سیم های داخل دهان و سطوح بیرونی دندان ها الزامی است.

آیا با وجود بسته بودن فک می توان صحبت کرد؟
بلی. می توانید امتحان کنید! در زمان بسته بودن فک و روی هم قرار دادن دندان ها امکان ادا کردن تمام کلمات وجود دارد و برای مخاطبین نیز صحبت شما واضح است و از این جهت مشکلی وجود نخواهد داشت.

آیا تنفس دچار مشکل می شود؟
اگر صرفا تنفس دهانی دارید و بینی شما کاملا مسدود است تنفس کمی مشکل می شود. با استفاده از قطره بینی و شستشوی بینی می توانید به باز بودن مسیر بینی برای تنفس راحت تر کمک کنید.

چه مدت فک بسته می شود؟
اگر قرار به بستن فک باشد معمولا حدود ۴ هفته بسته می شود. ممکن است با کش الاستیک بسته شود که در این صورت مقداری آزادی حرکت دارد یا با سیم بسته شود که در این صورت کاملا ثابت می شود.


facemaster.ir

  • سارا راهمنش
  • ۰
  • ۰

در حالت کلی ،جراحی فک وقتی توسط یک جراح با تجربه و آموزش دیده در محلی مطمئن و با امکانات لازم انجام شود بی خطر و مطمئن خواهد بود.بعضی از مشکلات و عوارض جراحی فک با جزئیات در ادامه مطلب توضیح داده شده است.

خونریزی

از آنجایی که جراحی فک که به منظور اصلاح ناهنجاری های فکی انجام می شود یک جراحی انتخابی است ،تیم جراحی باید نهایت تلاش خود را به کار ببندد تا خونریزی را کنترل کرده و نیاز به تزریق خون را کاهش دهد

خونریزی جزئی پس جراحی فک طبیعی است ،ممکن است یک تا دو هفته پس از جراحی فک بالا خون دماغ شوید.خونریزی داخل بافت نرم منجر به کبودی آن قسمت می شود و می تواند خیلی گسترده باشد.در مراحل اولیه، کبودی آرواره را می پوشاند اما اگر گسترش پیدا کند تا پایین گردن و بالای قفسه ی سینه را نیز در بر خواهد گرفت.

خونریزی غیر معمول وقتی است که هنگام جراحی نیاز به انتقال خون باشد با این حال گاهی اوقات ممکن است بیمار به تزریق خون نیاز داشته باشد.بعضی از بیماران قبل از جراحی خون خود را اهدا می کنند و اگر هنگام عمل نیاز بود از آن استفاده می کنند.اشخاصی که جراحی فک را انتخاب می کنند باید چند ماه قبل به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کرده و دندان های خود را ارتودنسی کنند تا نتیجه ی بهتری از جراحی خود بگیرند.

عفونت

در همه ی جراحی ها احتمال عفونت وجود دارد به همین دلیل هم در حین جراحی و هم پس از جراحی به شما آنتی بیوتیک داده می شود که اگر قرار است عفونتی ایجاد شود به راحتی درمان شود.

بی حس شدن

پس از جراحی فک در نواحی اطراف فک دچار بی حسی خواهید شد.اگر فک بالا عمل شده باشد ،بالای دندان ها بی حس خواهد شد و اگر فک پایین عمل شده باشد لب پایین و چانه بی حس خواهد شد و هنگامی که رشته های عصبی در حال بهبود هستند با احساس سوزن سوزن شدن روبرو خواهید شد.احساس عادی معمولا پس از ۶ ماه یا کمتر بر خواهد گشت . در موارد نادر ممکن است بی حسی دائمی شود.

گرفتگی بینی

گرفتگی بینی می تواند ناشی از لوله هایی باشد که در داخل سوراخ های بینی در هنگام جراحی جاگذاری شده است یا اینکه پس از جراحی فک بالا اتفاق بیفتد.وقتی که بینی دچار احتقان می شود می توان به وسیله اسپری های پاک کننده ی مخصوص بینی این مشکل را برطرف کرد.پنبه ی آغشته به آب گرم نیز می تواند برای بیرون آوردن ترشحات بینی مفید باشد.گرفتگی بینی معمولا یک تا دو هفته پس از جراحی ادامه خواهد داشت و پس از آن برطرف خواهد شد

کاهش وزن

اوایل دوره ی پس از جراحی ،کاهش وزن تا ۲.۵ کیلو پیش بینی می شود.در بیشتر موارد کاهش وزن به دلیل کاهش اشتها می باشد که به پوشیدن الاستیک ها مربوط می شود.پس از هفته ی اول اشتهای شما باید به اندازه ی کافی بهبود یابد که بتواند وزن از دست رفته ی شما را جبران کند

سفتی فک و صدای مفاصل فک

پس از جراحی ارتوگناتیک، مفاصل فک به مدت چند ماه سفت خواهد بود.بهترین تمرین برای غلبه بر سفتی مفاصل ،فعالیت های عادی فک مانند جویدن است .گاهی اوقات ممکن است صدای ساییده شدن یا کلیک کردن در مفاصل هنگام شروع حرکت فک اتفاق بیفتد.این صداها ممکن است دائمی باشد اما کاربرد فک را تحت تاثیر قرار نمی دهد.


drdarvishpour.com

  • سارا راهمنش
  • ۰
  • ۰

لکه‌های مقاوم به درمان در نواحی مختلف صورت مانند بینی و پیشانی وجود داشته باشد یا اینکه عوارض پیری زودرس به شکل چین و چروک، کدر، آویزان یا شل شدن پوست مشاهده شود، می‌توان از انواع  لیزر استفاده کرد. لیزری که برای جوانسازی استفاده می‌شود، لیزر فرکشنال نام دارد. این لیزر بیشتر برای جای جوش‌ها، اسکارها و فرورفتگی‌های پوست استفاده می‌شود و برای جوان‌سازی در سنین بالای‌40‌سال مفید است. چنانچه بدون نیاز به جوانسازی از لیزر استفاده شود، هر چند که در دراز‌مدت اثری ازقبیل سرطان‌زایی، بدخیمی یا مشکلات داخلی برای بدن ایجاد نمی‌شود، ولی ممکن است عوارضی از‌قبیل سوختگی و آسیب رسیدن به الیاف زیرین پوست برجای بگذارد، بنابراین توصیه می‌شود تنها در موارد ضروری و پس از مشورت با متخصصان پوست و مو این کار را انجام دهید. طول درمان جوان‌سازی پوست ‌با لیزر به‌طور متوسط 4‌تا 6‌جلسه و فواصل درمان هر 30‌تا 40‌روز است.

برای درمان لکه‌های جای جوش باید چه کار کرد؟ لیزر درمانی بهتر است یا استفاده از کرم‌ها؟ لیزر درمانی در چند جلسه جوابگو است؟

اگر جای جوش‌های باقی‌مانده سطحی و کم‌عمق باشد، بهتر است از کرم‌های ترمیم‌کننده و لایه‌بردار به‌همراه روش‌های لایه‌برداری فیزیکی یا شیمیایی استفاده شود، ولی در مواردی که این جوشگاه‌ها عمیق و فرو رفته یا برجسته و گوشتی باشند، بهتر است از ابتدا از روش‌های جراحی و درمان لیزری سود جست. بهترین لیزر برای درمان این موارد در حال حاضر لیزر فرکشنال دی‌اکسید‌کربن (CO2)  است که به‌طور متوسط از 4‌تا 7‌بار درمان لیزری استفاده می‌شود و فواصل درمان نیز 4‌تا 6‌هفته یک‌بار است.

پوست صورتم کک و مک دارد، پنج سال پیش پیلینگ انجام دادم ولی بعد از یک الی دو ماه دوباره کک و مک‌هایم بیشتر هم شد، آیا با لیزر می‌شود این کک و مک‌ها را از بین برد، در‌مورد لیزر توضیح دهید؟

کک و مک‌ها معمولا ناشی از تجمع رنگدانه‌های پوستی و زیاد شدن این رنگدانه (ملانین) در پوست هستند و در اکثر موارد منشا ژنتیک و خانوادگی دارند. درمان این موارد با داروهای روشن‌کننده و روش‌های ساینده از‌قبیل میکرودرم ابریژن و پیلینگ شیمیایی گرچه موثر است، ولی به‌دلیل ذات درونی و استعداد پوستی افراد مبتلا، متاسفانه برگشت ضایعات پوستی نیز محتمل است. درمان لیزری اختصاصی این ضایعات پوستی لیزر کیوسوئیچ Nd:YAG است که با تمرکز نور لیزر در طول موج متناسب، رنگدانه ملانین موجود در این ضایعات را مورد هدف قرار داده و آن را متلاشی و تخریب می‌کند. سوختگی سطحی ناشی از این درمان طی چند روز بهبود یافته و نمای ظاهری پوست نیز پس از یک تا دو ماه طبیعی می‌شود. در انتها باید اشاره کرد که برخی کک و مک‌ها به لیزر نیز مقاوم‌اند و احتمال دارد که نیاز به تکرار درمان لیزری در آینده هم وجود داشته باشد.

clinicaria.com

  • سارا راهمنش
  • ۰
  • ۰

بسیاری از مشکلات ارتودنسی به تنهایی و بدون جراحی فک قابل درمان است ولی در هنگامی که ناهنجاری شدیدی در فک وجود داشته باشدویا عدم هماهنگی ابعاد

جراحی فک و صورت در ارتودنسی  و یا جراحی ارتوگناتیک، شامل روش های جراحی و درمان ارتودنسی است که با هدف قرارگیری دندان ها، استخوان های فک و بافت های همراه آن در موقعیت مناسب آناتومیکی انجام می شود.

جراحی همراه با ارتودنسی برای عارضه های وسیع فک و دندان از قبیل ناهنجاری های مادرزادی، اختلالات رشد و یا آسیب های تروماتیک اکتسابی، با هدف بهبود عملکردهای جویدن، تکلم و تنفس گزینه انتخابی جراحی محسوب می شود. در کنار این موارد، جراحی فک و صورت در ارتودنسی، زیبایی صورت را نیز بهبود می بخشد اگر اجزای استخوانی و اسکلتالی صورت وجود داشته باشد و یا بیمار در سن مناسب مراجعه ننماید ممکن است نیازمند جراحی فک و صورت باشد.

به عبارت دیگر بیمار نیاز به ارتودنسی و جراحی فک با هم دارد و درمان ارتودنسی پیش نیاز جراحی فک می باشد. برخی از این مشکلات اگر بیمار در سن مناسب مراجعه نکند و نیاز به جراحی فک داشته باشد شامل موارد زیر است:

  • جلو بودن فک پایین
  • عقب بودن شدید فک پایین
  • عدم وجود چانه
  • انحراف فک پایین
  • انحراف فک بالا
  • تنگی شدید فک بالا
  • مشاهده شدن لثه به مقدار زیاد هنگام لبخند زدن
  • نقایص و سندرم های مادزادی
  • عوارض ناشی از ضربه به فک وصورت

فک طبیعی

اولین معیار در تشخیص لزوم انجام جراحی فک و صورت، شناخت فک سالم و طبیعی از فک ناسالم و غیر طبیعی است.

مهمترین شاخص در سلامت فک، فرو رفتن مناسب دندان های آسیا یا مولر فک بالا و فک پایین در یکدیگر است. همچنین در فک طبیعی، دندان های جلویی فک بالا، روی دندان های جلویی فک پایین قرار می گیرند. به گونه ای که حدود یک تا دو میلی متر جلوتر از دندان های فک پایین قرار گرفته و روی دندان های پایین را می پوشانند.

در فردی که دارای دندان هایی با این مشخصات ظاهری است و فک وی طبیعی تلقی می شود، نیاز به جراحی فک و صورت برای ارتودنسی احساس نمی شود.

موارد انجام جراحی فک و صورت

در موارد متعددی، جراحی فک و صورت در ارتودنسی یا جراحی ارتوگناتیک، انجام می شود اما عمده کاربرد این جراحی زمانی است که درمان ارتودنسی به تنهایی قادر به برطرف کردن عارضه و علائم آن نمی باشد.

اصلاح ناهنجاری های مادرزادی از قبیل اختلالات رشد و نمو استخوان فک، اصلاح عملکرد جویدن فک، ماندگاری طولانی مدت ارتودنسی، کاهش مدت زمان کلی درمان، زیبایی چهره، بهبود وضعیت تنفس، بهبود تکلم و درمان دردهای موجود در فک و اپن بایت بودن دندان ها، از جمله موارد کاربرد جراحی فک و صورت به همراه ارتودنسی است.

اپن بایت و جراحی فک و صورت

دندان های اپن بایت و جراحی ارتوگناتیک

در صورتی که دندان ها به شکل مناسب روی هم قرار نگیرند و به اصطلاح اوپن بایت (open bite) باشند، پزشک ابتدا با ارتودنسی اقدام به مرتب کردن دندان ها کرده و سپس جراحی فک را پیشنهاد می کند.

توجه کنید که روی هم قرار نگرفتن دندان ها و به هم نرسیدن دندان های فک بالا و پایین، مشکلاتی از قبیل جویدن نامناسب، ساییدگی دندان و در صورت شدت زیاد عارضه، مشکلات بلع و هضم غذا را ایجاد می کند.

پروتکل درمانی در اکثر موارد اپن بایت بودن دندان ها به این صورت است: در ابتدا ارتودنسی اولیه برای مرتب کردن دندان ها و روی هم قرار دادن آنها انجام می شود. سپس جراحی فک و صورت انجام شده و پس از آن، مرحله دوم ارتودنسی آغاز می شود.

در مرحله دوم درمان ارتودنسی که حدود 6 تا 9 ماه به طول می انجامد، هماهنگی فک بالا و پایین و تثبیت درمان جراحی، در اولویت قرار می گیرد.

دوره نقاهت پس از جراحی فک و صورت

پس از اتمام عمل جراحی فک و صورت و پس از آن انجام ارتودنسی، دندان ها به کمک سیم و کش به هم متصل شده و ترمیم و جوش خوردن فک ها آغاز می شود.

توجه کنید که پس از انجام جراحی فک و صورت، حدود 4 تا 6 هفته فک ها به طور کامل بسته می شوند و بیمار تنها با استفاده از نی می تواند به نوشیدن مایعات اقدام کند و در این مدت بیمار اجازه مصرف هیچ گونه غذای سفتی را نداشته و تنها باید از غذا های میکس شده آبکی تغذیه کند.

بعد از گذشت 6 هفته، بیمار می تواند از غذا های نرم که فشار حداقلی را به فک ها وارد می کنند، استفاده کند. به مرور پس از آن و با تشخیص دندانپزشک معالج، بیمار می تواند به رژیم غذایی نرمال خود با رعایت اصول احتیاطی، برگردد.

جراحی فک و صورت اورجت

جراحی فک و صورت جهت درمان اورجت

عوارض احتمالی جراحی ارتوگناتیک

همانند هر عمل جراحی دیگر، جراحی فک و صورت نیز عوارض و خطرات احتمالی را در بر دارد. به همین دلیل پیشنهاد می شود قبل از تصمیم گیری قطعی در مورد جراحی، خصوصا در مواردی که انجام عمل ضروری نبوده و تنها ویژگی های زیبایی ظاهر مطرح است، به طور کامل با متخصص ارتودنسی مشورت کرده و با سنجیدن مزایا و معایب، اقدام به جراحی ارتوگناتیک شود.

خطرات و عوارض احتمالی عمده ای که پس از عمل مشاهده شده اند، شامل این موارد می شوند:

  • درد ناشی از جراحی
  •  التهاب و تورم
  • خونریزی
  •  عفونت های ثانویه
  • آسیب به بافت و ساختار طبیعی لثه، استخوان و دندان
  • عوارض مربوط به داروهای بیهوشی و بی حسی

jamilian.net
  • سارا راهمنش